Jump to content

Karácsonyi filmek II.

2014. 12. 18. 21:39

A karácsonyi időszakban nagyon sok film megy a tévében, melynek egy részét már unos-untig ismételték az adók. Viszont van jó pár olyan film, mely tökéletes a karácsonyi hangulathoz és nem láttuk már őket milliószor.

Santa Baby: Mary Class a Télapó lánya, akinek tartania kell a frontot, míg édesapja beteg. Bár keveset tud arról, hogyan is működnek a dolgok az Északi-sarkon, bele kell rázódnia, ha meg akarja menteni a karácsonyt.

Karácsony: Tipius példa a jó sztárfelhozatalos filmekre (Susan Sarandon, Penelopé Cruz, Paul Walker, Alan Arkin és Robin Williams) öt ember történetének összekapcsolódását mutatja be, mely karácsony környékén történik. Mindegyikük élete más és más de mégis sok közös dolog van bennük.

A szálloda kedvence és Huncut karácsony két csodás vígjáték, melyek biztosan bearanyozzák a karácsonyod. A kis szőke Eloise lehetne Kevin lányverziója. A nyughatatlan, rendkívül szórakoztató és elragadó kislány a feje tetejére állítja a New York-i Plaza hotelt.

Udvarlót karácsonyra: Holly húsz évvel ezelőtt a Nagy Őt kérte ajándékba karácsonyra a Mikulástól. Azóta azonban már nem hisz az ünnepekben és különösen az ígéretekben nem. De néhány nappal az egykori ígéret lejárta előtt bekopogtat hozzá Doug, a jóképű és szimpatikus ügyvéd, mint a Mikulás ajándéka. Holly beleszeret a kedves idegenbe, ám felbukkan régi szerelme, aki megkéri a kezét.

Holiday: Az örök klasszikus, amit nemtől és kortól függetlenül mindenkinek látni kell! Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul…

Forrás és fotó: thewannabes.org

Írta: Molnár Adrienn