Jump to content

Lábfázás ellen

2014. 12. 17. 17:56

Ha az embernek egy kicsit is rosszabb a vérkeringése az átlagosnál akkor bizony mindig fázik a lába. Ez pedig a téli hónapokban nagyon meg tudja keseríteni az ember életét. Ezért is adunk pár tippet, hogy hogyan tudod ezt elkerülni.

Ha a téli cipőkben is fázni szokott a alábad, akkor viselj vastag talpú lábbelit, illetve olyat, ami nem szokírtja a lábad. Hiszen ilyenkor a cipő és a lábad közti rés nagyon kicsi és így nem tartja meg eléggé a meleget sem.

A másik remek megoldás, ha kötött zoknit húzol. (Ezt persze csak akkor teheted meg, ha épp van elég hely a cipődben a számára.) A gyapjú zokni a legideálisabb, hiszen ez jobban felszívja a nedvességet, mint a pamut. Így pedig szárazon és melegen is tart egyszerre.

Annak érdekében, hogy gyökerestül írtsuk ki a bajt, vagyis, hogy javoljon a vérkeringés a lábadban fontos, hogy sokat mozogj. A mindennapos séta csodákat tehet. Miután pedig beépítetted az életedbe a séta rendszerességét, könnyebb lesz elindulni és jobban is fog esni a mozgás, a közérzeted is javulni fog.
A vérkeringés felfrissítése érdekében még tudjuk ajánlani a szaunázást. A szaunázás, majd utána egy langyos vagy hideg vizes zuhanyzás igencsak képes serkenteni azt a fránya vérkeringést.

Ezen pár tipp betartása után, pedig hidd el, úgy fogod magd érezni mintha kicseréltek volna és vígan fogsz hosszú sétákat tenni a hidegban anélkül, hogy a lábad öt perc után tiltakozna és inkább egy meleg helyen tartózkodna.

Forrás és fotó: depositphotos.com

Írta: Molnár Adrienn