Jump to content

Otthoni wellness egyszerűen I.

2014. 11. 18. 14:04

Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a wellness szállók. Ami nem is csoda, hiszen a rohanó világban az emberek egyre inkább látják mekkora szükségük is van a kikapcsolódára. De mivel ezek elég drágá és nem mindenki engedheti meg magának az ilyen helyen eltöltött pár napot, így megmutatjuk, hogy is varázsolhatsz egy kis wellness-t a saját fürdőszobádba.

Ehhez nem kell mást tenned, csak beszerezn pár aporóságot és megcsinálni néhány előkészületet.

1. Gyertya: Miután megtöltöttük a kádat, utána jöhetnek a gyertyák nem velük finoman bánni, hiszen nagyon kellemes hangulatot teremtenek. Az sem baj, ha úgy érezzük, egy kicsit túlzásba estünk, mivel ez szinte lehetetlen. Arra azonban jó ha figyelünk, hogy a hajunk illetve bármilyen gyúlékony dolog közelébe inkább ne tegyünk, hiszen abból akár komolyabb balesetek is lehetnek.

2. Rend: Elengedhetetlen a wellness hangulathoz az, hogy rend legyen. Ez azt jelenti, hogy lehetőleg mindent el kell pakolni, ami a hétköznapokra emlékeztet: arckrémeket, hajszárítót, és persze azokat az apróságokat is, amiknek egyébként sem a fürdőszobában van a helye. Akkor csináltuk jól, ha úgy érezzük, mintha nem is a saját szobánkban lennénk.

3. Pezsgő, eper, bor...: Ugyan meleg vízben nem ajánlatos alkoholt fogyasztani, de egy kis pezsgő vagy bor nem árthat meg, pláne hogy a hangulatot is fokozzuk velük. Ezek mellett a gyümölcs is nagyon jó választás lehet, hiszen ez elengedhetetlen a tökéletesen romantikus wellness élményhez. Szolgáljunk fel mellé egy kis epre, vagy egy kis szőlőt - ha már itt az ősz. A legjobb ha kijelölünk ezeknek egy polcot, melyen gyondtalanul tudjuk őket tárolni anélkül, hogy a vízben végeznék.

Ha ezekkel megvagyunk, akkor lassan minden készen áll arra, hogy igazi wellness élményt teremtsünk a fürdőben. Persze van még pár tippunk, melyekkel tovább lehet fogozni a hangulatot. De ezekről majd később.

Forrás és fotó: zsiregetoklub.hu

Írta: Molnár Adrienn