Jump to content

Segítség a zsírégetésben – teázni jó II.

2014. 09. 07. 16:00

A teázni nem csak a hangulat és az ízek miatt érdemes, de az egészségügyi problémák számos területén is segítségünkre lehet egy jó bögre meleg főzet. A következő cikkben továbbra is olyan teákat válogattunk össze, melyek a fogyás során nyújthatnak segédkezet.

4. Gyömbér-fokhagyma tea – Ez a kombináció az anyagcsere gyorsítása által fogyaszt, valamint csökkenti a kínzó étvágyat. Elsőrsorban a máj, a vese, a lép és a pajzsmirigy tevékenységét élénkíti. Elkészítéséhez minden kapható egy élelmiszerboltban. Végy hozzá egy ökölnyi gyömbérgyökeret, pucold le a fás héjat, majd kockázd apróra. Ezt 20 percig főzd két liter vízben, mielőtt hozzáadnál egy fél fej fokhagymát. Forrald fel ezzel is ismét, majd szűrd le és hagyd fogyaszthatóra hűlni. Ha ízesíted nem lesz finom!

5. Chai tea – Ennek az Indiából származó feketetea-különlegesség tenin nevű hatóanyaga felelős a zsírégető hatásért. A benne található számos egyéb illóolaj a gyomrot nyugtatja. A keverékben gyömbér, fahéj, édeskömény és ánizs is van, melyek mind az anyagcsere jó barátai. Ízesítéséhez tejet és mézet is bevethetsz.

6. Maté tea – A maté teával jól indul a reggel. A dél-amerikai meleg ital jelentős mennyiségű koffeint tartalmaz, mely meggyorsítja az anyagcserét, sőt mivel keserűanyagban gazdag, ezért utána egy darabig meg sem éhezel. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy mennyi C-vitamin van benne, akkor rá kell jöjjünk: igazi vitalitásbombáról van szó. Legjobb ízesítője a szintén zsírégető hatású gyömbér. Elkészítéséhez 80 fokos vízzel forrázd le a literenként 2 évőkanálnyi teafüvet, melyet 5 perc elteltével szűrj le.

Forrás: femina.hu

Fotó: hir.ma és fogyjonle.com

Írta: Ambróz Nóra