Jump to content

A magnézium-masszázs gyógyító hatásai

2014. 08. 21. 16:00

A magnézium a szervezet számára nélkülözhetetlen, hiánybetegségei súlyos tüneteket mutatnak. Bevitele és pótlása azonban kevésbé tudott, hogy nem csak étkezés útján, de a bőrön keresztül is lehetséges. Erre kínál nagyszerű megoldást a még intenzívebb hatás érdekében a magnéziumos masszázs terápia.

A magnézium ismert hatásai közé tartozik, hogy csökkenti az izomgörcsöket és nyugtató hatással bír. Étrendkiegészítőként bevihető változatát tipikusan olyan helyzetekben javasolják az orvosok és a gyógyszerészek, ha valakinek megbomlik a lelki egyensúlya, vagy már minden nap izomgörcsökkel küzd. Ezen felül a magnézium olyan értékes ásványi anyag a szervezet számára, mely részt vesz az energia-háztartás, a szív és érrendszeri folyamatok, valamint a csontok és fogak épségének védelmében.

Hiánybetegségének tünetei, hogy a bőr tónustalanná, mattá válik, felborul a hormonháztartás, és instabillá válik az idegrendszer.

A masszázsok során használt változatát az ún. ősi magnéziumot Zechsteinnél a tengerből bányásszák 1600-2000 méteres mélységből, ahol a kincset tartalmazó kőzetek kora a 250 millió évet is eléri. Az innen származó magnéziumot magas koncentrációjú természetes kloridjából nyerik ki, mely különösen tiszta magnéziumtartalma miatt roppant hatékony. Felhasználása során egyéb nyomelemekkel és ásványi anyagokkal vegyítik és olajokat, gélt vagy tusfürdőt készítenek belőle.

A masszázs során felhasznált olaj hatékonyságának titka, hogy pont ott fejti ki hatását, ahol arra szükség van, azaz a bőrön keresztül közvetlenül az izomzatba jut. Itt enyhíti a hajszálerek falának görcseit, illetve feloldja a nagyobb gócokat, ezáltal kiváló eljárás a makacs, görcsös hátfájással szemben. Hatása már 5-10 perc után érezhető.

A felhasznált gél és olaj először különös, csiklandós, csípős érzéssel lepi meg a tested, utána viszont következik a teljes nyugalom és a feloldódás. Az izmaid ellazulnak, a görcsök lassan feloldódnak, a bőröd kisimul és puha lesz. Ilyen igazi magnéziumos masszázs élményért Magyarországon a Magnolia Day Spa keleties hangulatú létesítményét keresheted fel.

Forrás: lifemagazin.hu

Fotó: ashleycamille.com és massageprep.com

Írta: Ambróz Nóra