Jump to content

Csoki, kamilla, sör és méz – szaunázás másképp

2014. 08. 15. 12:00

A forró gőzkabin relaxáló és egészséges élményéről már korábban is írtunk, azonban a következő extrák azoknak szólnak, akik szeretnének valami különlegesebbet kipróbálni. Mivel a wellness szállók egyre több plusz szolgáltatással állnak elő, ezért következzen most egy kis válogatás, melyet szaunatulajdonosként otthon is kipróbálhatsz.

1. Csokis élvezet

A csokoládés felöntés nem szerény luxus. Akár tetőtől talpig megkenekedhetsz a kellemes csokolodékrémmel, mely nem csak édes és illatos, de a bőrödnek is jót tesz. A különleges szertartás számos előnnyel rendelkezik: a kakaóvaj gátolja a bőr öregedését, valamint a csokiban található vitaminok puhítják, ápolják és regenerálják a hámréteget. Akár pároddal közösen is kipróbálhatjátok a kis (erotikus) csokis kényeztetést otthon.

2. Mézes csábítás

A csokoládékrémhez hasonlóan mézet is applikálhatsz a bőrödre, ha némi édes élményre vágysz. A mézes szertartás hívei szerint fantasztikus érzés a dús, aranyló mézzel megkenni magadat a hőségben, mely fantasztikus virág illattal leng körbe. Riasztó lehet ugyan a gondolat, hogy ennyi ragacs kerüljön rád, azonban állítólag pár perc alatt meg lehet szokni. Utána marad a nyugtató, ápoló kellemes érzés. Különösen ajánlott az eljárás, ha szeretnéd felvenni a harcot a pattanásaid ellen.

3. Légúttisztítás kamillával

A közelgő ősz sokak számára a megfázás, nátha, enyhébb influenzák időszaka. Ezekkel szemben nem csak a sok pihenés, a megemelt folyadékbevitel és a gyógyszerek segíthetnek, de a népi gyógyászatból ismert és bevált kamillás inhalálás is. Segítségével enyhítheted ezeknek a betegségeknek a legkellemetlenebb tüneteit, úgy mint az orrdugulást, nyálkahártyaszárazságot, légúti panaszokat és a köhögést. A kakukkfüves kamilla-felöntés nagyban hozzájárulhat, hogy könnyebben viseld ezt az időszakot, sőt a kamilla gyulladáscsökkentő és a kakukkfű hörgőkre tett jó hatásával a gyógyulás is hamarabb eljöhet. Fontos azonban, hogy csak akkor szaunázz, ha nem vagy lázas.

4. Sörös felöntés

A szaunában és a szaunázás előtt tilos alkoholt fogyasztani, azonban a sörös felöntés esetén erről szó sincs. A szertartás lényege, hogy a szaunamester vízzel hígított sört locsolgat a szokásos víz helyett, így a nemes itallal gazdagítja a gőzkabinban található párát. A többi már megy magától, hiszen a bőr kitágult pórusai szomjasan isszák majd be a sörből a levegőbe került B- és D-vitaminokat.

Forrás: men.hu

Fotó: debrecenplus.hu és milesandmeals.cafeblog.hu

Írta: Ambróz Nóra