Jump to content

Lepd meg életed párját egy sárospataki hétvégével

2014. 08. 13. 14:00

Már rég nem kell rengeteg kilométert utazni egy kellemes nyaraláshoz. Hazánk remek wellness szállodái közül most a sárospataki Hotel Bodrog idei programjait mutatjuk be, melyek ideális választásnak bizonyulnak, ha egy hétvégét vagy egy egész hetet szeretnétek belföldön nyaralni.

A Hotel Bodrog nem csak nagyszerű wellness kikapcsolódást ígér, számos aktív pihenési lehetőséget kínálnak. A sárospataki négycsillagos szálloda kínálatában megtalálhatóak a klasszikus wellness kellékei: sportopciók, masszázs, éttermek, kezelések és természetesen a fürdőzés. Emellett viszont sok máshol nem elérhető pluszot is adnak.

Mindeneklőtt, ha szeretnéd, hogy tevékenyen pihenjetek, akkor lehetőségetek van kirándulni egyet a Zemplénben. Itt felkereshetitek Széphalmon a Kazinczy Mauzóleumot vagy látogatást tehettek Telkibányán, melynek közelében Mátyás király kútja és egy „jégbarlang” is található, továbbá elmehettek a Hely- és Ipartörténeti Múzeumba a faluban. Ezután ellátogathattok Göncre, melynek nevezetessége a Huszita Ház. További célpont lehet Vizsoly, az egyik első magyar Bibliafordítás szülőhelye, ahol egy szépséges templommal is találkozhattok. Boldogkőváraljára is érdemes ellátogatni, ahol sétát tehettek a várban illetve felkereshetitek a vármúzeumot. Ezt követően a csodálatos természeti szépségekkel rendelkező Aranyosi völgyön keresztül visszatérhettek Sárospatakra.

A kalandvágyóbb párok hajón is útrakelhetnek a vadregényes Bodrog folyón Tokajba, ahova körülbelül 2,5 óra az út, majd megtekinthetik Tokaj város nevezetességeit. Ebből természetesen nem maradhat el a borkóstolás sem, majd az autóbusz visszavisz úgyis Sárospatakra. Emellett helyben is kérhettek idegenvezetést a városnézéshez.

Ha ennél kevésbé szeretnétek aktivizálni magatokat, akkor talán a reneszánsz vacsoraest a Rákóczi Várban a legjobb program. Itt kipróbálhatjátok a korabeli receptúrák alapján készített 6-8 fogásos lakomákat, melyeket korabeli ruhákban szolgálnak fel hozzáillő muzsikával és korlátlan ital fogyasztással. Másik lehetőség, ha jókat szeretnétek enni, hogy Rákóczi Vár konyha bástyájában 1996. évben feltárt eredeti konyhában szabadtéri tűzhelyen a vendégek előtt készített ételeket kóstoljátok meg, melyeket szintén beöltözve és zene kíséretében szervíroznak. Specialitásaik közt van a nyárson sült malac, szárnyasok, szabad tűzön készült fácán leves valamint különböző autentikus halételek.

Ha ez még nem lenne elég az ínyenckedésből, akkor rátok vár a történelmi várnegyed pincéit megcélzó bortúra, melyet természetesen kóstolással kötnek egybe. A vezetés során megismerkedhettek 6-8 féle hegyaljai borral valamint a tokaji borok és az aszú készítésének módjával, történetével és jelenével.

További lehetőség, ha nagyobb csoporttal érkeztek, hogy egy igazi sváb party-n vegyetek részt. Ez a Sárospataktól 5km-re található Hercegkút, azaz Traunsdorf nevezetessége. A helyiek majd’ egyórás folklór műsorán kívül megismerkedhettek a sváb konyha remekeivel: pálinkával, pogácsával, babgulyással és a sváb szalonnával. Itt sem maradhat el a helyi gazdák pincéiben tett vizit, valamint a szórakozásért felelős köcsögdudás, citerás zenekar.

Egyéb szezonális programok lehetnek továbbá a Tokaj-hegyaljai szüret, a zempléni lovas szánkózás, a Rákóczi vár udvarán megrendezésre kerülő nyári koncertek és a Szent Erzsébet- napi ünnepségsorozat.

Forrás és fotó: hotelbodrog.hu

Írta: Ambróz Nóra