Jump to content

Bátorságpróba – melyiket választanád a világ legvadabb vízicsúszdái közül?

2014. 08. 08. 15:00

Eszméletlen sebesség, hajmeresztő kanyarok, cápákkal teli lagúnák. Ezek a világ legextrémebb csúszdaparkjainak turistacsalogató látványosságai. Te melyiket vállalnád be?

A világ legmenőbb aquaparkjai nem győznek egymásra licitálni, ami az őrületes száguldást és a lenyűgöző látványt illeti. Az egzotikus vidékeken található kalandkomplexumok mindent bevetnek, hogy a csúszdázás alaposan megdobja az adrenalin szintedet.

Csúszdázz cápákkal

A világon több helyen is adott a lehetőség, hogy a tenger veszedelmes ragadozóinak közvetlen közelében száguldj a víz alatt. Az egyik legkedveltebb lagúnacsúszda a Bahamákon található ötemeletes Serpent Slide elnevezésű hosszan tekergő szörnyeteg. Itt a vállalkozó szellemű csúszdázók egy sötét, keskeny csőben haladnak először, mely az itthon is népszerű Feketelyuk csúszdákra emlékeztet, majd megérkeznek az út fénypontjára. A cső átlátszóvá válik és megérkezel a cápáktól hemzsegő mesterséges lagúnába. A lélegzetelállító látványt nem felejted el talán még a következő életedben sem!

A másik népszerű cápás csúszda a világi hiábavalóságok és a luxus fővárosában, Dubaiban van. Az Atlantis de Palm aquaparkban 42 hektáron rengeteg csillogó extrémitás közül válogathatsz, melyeknek csak egyike a cápákkal és más tengeri rémségekkel telezsúfolt mesterséges lagúna, melyet a Leap of Faith elnevezésű csúszda csövéből csodálhatsz.

Hajmeresztő kanyarok

Aki a világ legextrémebb kanyaraiban szeretne pörögni, annak a floridai Brainwash azaz Agymosás elnevezésű csúszda kell, hogy szerepeljen a bakancslistáján. A több mint 16 méter magas óriástölcsérben egyszerre négy ember indul útnak egyetlen úszógumin, melyet olyan könnyeden szippant magába a Brainwash, mintha csak egy aprócska hangyát nyelne el a mosdókagyló lefolyója. A pörgés garantált tudatmódosulást ígér!

Félelmetes sebesség

Az Egyesült Államok legkanyargósabb csúszdája mellett a helyi leggyorsabb csúszda is Floridában, a Disney Blizzard Beach vízi vidámparkban található. A Fagyos Kaland névre hallgató óriáscsúszdában a technikásan és merészen suhanó látogatók akár 90 km/h-s sebességre is felgyorsulhatnak. Ezt azonban további 15 km/h-val übereli a brazil Porto das Dunas aquapark büszkesége, a 105 km/h-ra is képes Insano, azaz Őrült névre keresztelt csúszda. A Porto das Dunas eredetileg 1989-ben mindössze három kisebb csúszdával nyitotta meg kapuit, mára azonban hatalmas mértékben sikerült terjeszkedniük. Legfőbb nevezetességük természetesen a rettenetes sebességéről ismert Insano, mely nem csak gyorsaságáról nevezetes. 41 méteres magasságával jelenleg a Guiness rekordok könyvében a világ legmagasabb csúszdájaként szerepel. Tornyosuló alakjával egy tizennégy emeletes is csak kissé alulról szemezhetne.

Forrás: http://www.ferfionline.hu/on-is-extremen-szereti/

Írta: Ambróz Nóra