A Ham&Eggs-nek vagy magyarosan hemendeksznek nincs fix receptje, ezt a változatot akkor szokásom bevetni, ha az előző este egy kissé görbére sikeredett.
Hozzávalók:
- fejenként 2-3 tojás
- fejenként 3-6 dkg füstölt sonka
- só, bors (fél teáskanál mindkettőből)
- olaj
- petrezselyemlevél (lehetőleg friss)
- sajt (trappista vagy edami, ínyenceknek mozarella)
- kevéske tej (fél deci)
Az elkészítés hasonlóképpen egyszerű, mint a hozzávalók. Elkezdjük megpirítani kevés olajban a sonkát, miközben felverjük a tojásokat, mértékkel megsózzuk őket (a sonka is sós!), majd borsot és az apróra vágott/tört petrezselymet adjuk hozzá. Lereszeljünk vagy apróra vágjuk a sajtot és a tejjel együtt belekeverjük a felvert tojásba. A serpenyőben forrongó sonkákat nyakon öntjük a tojással, majd lapos fakanállal addig kevergetjük, egyengetjük, míg meg nem pirulnak.
Mellé pirítóst vagy sima kenyeret ajánlok, friss teával pedig szinte azonnal helyreteszi a nyugtalan gyomrot.
Jó étvágyat!
Forrás: genaw.com
Írta: Ambróz Nóra