Jump to content

Így készül a másnaposságűző Ham&Eggs

2014. 07. 15. 15:57

Ha előfordul az az eset, hogy délben farkas éhesen és másnaposan ébredünk, jó ha van egy olyan egyszerű és gyors meleg étel, amit elkészíthetünk a macskajaj kezelésére.

A Ham&Eggs-nek vagy magyarosan hemendeksznek nincs fix receptje, ezt a változatot akkor szokásom bevetni, ha az előző este egy kissé görbére sikeredett.

Hozzávalók:

- fejenként 2-3 tojás

- fejenként 3-6 dkg füstölt sonka

- só, bors (fél teáskanál mindkettőből)

- olaj

- petrezselyemlevél (lehetőleg friss)

- sajt (trappista vagy edami, ínyenceknek mozarella)

- kevéske tej (fél deci)

Az elkészítés hasonlóképpen egyszerű, mint a hozzávalók. Elkezdjük megpirítani kevés olajban a sonkát, miközben felverjük a tojásokat, mértékkel megsózzuk őket (a sonka is sós!), majd borsot és az apróra vágott/tört petrezselymet adjuk hozzá. Lereszeljünk vagy apróra vágjuk a sajtot és a tejjel együtt belekeverjük a felvert tojásba. A serpenyőben forrongó sonkákat nyakon öntjük a tojással, majd lapos fakanállal addig kevergetjük, egyengetjük, míg meg nem pirulnak.

Mellé pirítóst vagy sima kenyeret ajánlok, friss teával pedig szinte azonnal helyreteszi a nyugtalan gyomrot.

Jó étvágyat!

Forrás: genaw.com

Írta: Ambróz Nóra