Jump to content

A világ legdrágább autója, és minden, amit tudni kell róla

2023. 06. 22. 15:34

A világ legdrágább autója jelenleg a Bugatti La Voiture Noire. Ez az egyedi tervezésű, kézzel készült autó 2021-ben debütált és azóta a fixen tartja az árát. 

Ami az árat illeti az hihetetlenül magas, körülbelül 18,7 millió dollár (több mint 16 millió euró). A Bugatti La Voiture Noire-t a francia Bugatti cég készítette, és egyedi megjelenése és luxus kivitelezése teszi rendkívül exkluzívá. A modell névadása az eredeti "La Voiture Noire" Bugatti típusra utal, amelyet Jean Bugatti tervezett 1936-ban, és amely azóta is az egyik legikonikusabb klasszikus autóvá vált.

A Bugatti La Voiture Noire egy teljesen egyedi tervezésű autó. Az autó külső megjelenése lenyűgöző, minimalista és elegáns. Számos hosszú és sima vonal, kombinálva a sötét színárnyalatokkal, különleges és lenyűgöző megjelenést kölcsönöz az autónak. Az egyedi LED-es lámpák és az ikonikus Bugatti hűtőrács tovább emelik a La Voiture Noire exkluzivitását.

Kézműves kivitelezés: a La Voiture Noire elkészítésekor kiemelkedő figyelmet fordítottak a részletekre és a minőségre. Az autó kézzel készült, és a legmagasabb színvonalú anyagokkal és technikákkal dolgoztak. Az egyedi bőrkárpit, a finom faragott faelemek és a precízen kidolgozott részletek minden egyes autóegységen hangsúlyozzák a kézzel készült munkát és a kifinomultságot.

Hatalmas teljesítmény: rendkívül magas teljesítményű autó. A központi helyen található 8,0 literes W16-os motor több mint 1500 lóerőt képes leadni. A jármű 2,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, és a végsebessége meghaladja a 400 km/órát.

Exkluzivitás és ritkaság: a Bugatti La Voiture Noire egyetlen példányban készült. Ez a tény önmagában is egyedülállóvá és rendkívül ritkává teszi ezt az autót. Az autó egy szerencsés tulajdonosnak adatott meg, aki nem csak a luxust és a sebességet élvezheti, hanem egyedi és kivételes tulajdonjogot is birtokol.

 

(Forrás: menandstyle.co.hu | Kép: pixabay.com)