Jump to content

Divattippek állásinterjúra

2021. 06. 27. 11:59

Az első benyomás a legfontosabb. Ez hatványozottan fontos, ha éppen álmaid állásért vagy harcban. A megfelelő öltözék kiválasztása probléma lehet, főleg, ha amúgy is görcsbe állnak még a lábujjaid is, ha a felöltözésről van szó. Megpróbáltuk összeszedni szakmai csoportok szerint, hova, mit vegyél fel az állásinterjúra.

Startup-szféra

Lazaság a jelszó. A startup-tulajok általában nem szeretik, ha karótnyeltben tolod. Itt lehet abban a cuccban menni, amiben amúgy dolgozni szoktál. A kevesebb több, nem kell túlgondolni, mert ezen a terület kiemelten igaz, hogy arra kíváncsiak, mennyire innovatív az agyad, és nem arra, hogy a szerkód mennyire menő. A kockás ing, póló, farmer, sneaker kombó pont jó lesz.

Kreatívügynökségi meló

Ide azért elkél egy kis divatérzékenység. A stílusod adjon el téged is, persze nem helyettesíti a mentális rátermettséget. Legyen valami meglepő fordulat rajtad, például egy feltűnő színű ing, vagy egy brutál jó szabású zakó.

Közalkalmazotti állás

Ezeken a munkahelyeken jobban preferálják a konzervatív öltözékeket. Általában van dresscode, ha ezzel nem vagy tisztában, menj tutira, és válassz valami egyszerűt.

Sales

Ez talán a legnehezebb, mert nagyon meghatározza, milyen cégnél leszel saleses. Próbáld meg kideríteni, milyen ügyfelekkel leszel kapcsolatban. Más outfit felel meg egy üditős céghez, és megint más, ha médiaterméket értékesítesz. Az ultimate megfejtés a smart casual, ezzel nem lőhetsz túlságosan mellé.

 

 

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)