Jump to content

Nem baj, ha nincs drága öltönyöd, itt a megoldás

2020. 01. 23. 20:50

Nem ciki, ha nincs szabód, aki szezonról szezonra méretre gyártja a ruhatárad! De azért elég menő, ha úgy nézel ki, mintha lenne, nem? Nos, ehhez az első lépés, hogy olyan öltönyt vásárolj, amit könnyedén át lehet alakítani. Érdemes elkerülni a fényes (=kényes) anyagokat, és fontos, hogy a zakó vállban jó legyen. A sötétkék verzióról már zengtünk ódákat, érdemes megfontolni!

1. Igazíttasd meg az ujját!

A konfekció alaptétele, hogy olyan ruhadarabok kerüljenek az áruházba, amelyek a lehető legtöbb embernek jók lesznek. Így, hacsak nem vagy Popeye, valószínű, hogy a zakó ujja túl bő lesz. Kérd meg a varrónőt/szabót, hogy vegyen be belőle annyit, hogy az ujj lazán kövesse a karod vonalait!

2. Cseréltesd le a gombokat!

A tömeggyártott termékeknek általában béna, csillogós műanyagból készült egyszerű gombjaik vannak. Amellett, hogy sérülékenyek, messziről üvöltik, hogy olcsó holmit viselsz.

3. Vetesd be a nadrág szárát!

Hiába jó a nadrág szárának hossza, ha az anyag vitorlaként lengedezik a pipaszár lábaid körül. Akár fél centi is sokat számít – csak vigyázz, hogy ne szaladjon meg a varrónő keze, hiszen cicanacit azért nem akarsz!

4. Legyen egyszínű a szett!

A monokróm öltözék már önmagában luxust sugároz. Érdemes játszani a textúrákkal, és az egészet megkoronázni egy feltűnő díszzsebkendővel.

5. Valami luxi azért férjen bele

Hihetőbb lesz a milliomos-feeling, ha a szetted legalább egyetlen darabja tényleg luxus. Lehet ez a cipő, mivel csodás befektetés, évekig hordhatsz egy elegáns, alkalmi topánt. De választhatsz táskát, nyakkendőt, órát is a drágább kategóriából – a lényeg, hogy egyvalami tényleg különleges legyen!

 

 
(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)