Jump to content

Kell pólót venni az ing alá?

2019. 07. 11. 18:08

Nem a világ legnagyobb dilemmája, de azért biztos eszedbe jutott már. Nekünk is, főleg így nyáron, úgyhogy körbejártuk és válaszolunk.

Röviden és velősen: rajtad múlik. Nincs kőbe vésett divatszabálya, történelme, etikettje vagy valamilyen magasabb divatkörökben elfogadott megmondás róla. Van, akinek kényelmesebb, ha visel valamit az ing alatt és jobb érzést kelt benne; de ugyanígy van, aki meg nem szereti és kényelmetlenül érzi benne magát. Úgyhogy nézzük, milyen pró és kontra érvek vannak a hordás mellett és ellen!

 

A plusz egy réteg hordása mellett három fő érv szól:

  1. Ha hideg van jól jön még egy réteg
  2. Megvédi a drágább ingeket a dezodor- és/vagy izzadásfolttól
  3. Felfogja az izzadságot
  4. Elrejti az esetleges szőrszálakat

Tehát akármennyire paradoxnak is hangzik elsőre, de ha izzadós típus vagy, mindenképp vegyél valamit az ing alá. Így (tényleg furcsa módon) ezzel az extra réteggel elkerülheted, hogy hatalmas izzadságfoltok jelenjenek meg az ingeden, mert se nem esztétikus, se nem kellemes látvány. Küllem mellett pedig az is szempont, hogy a keményebb anyagú ingek kidörzsölhetik a tested bizonyos érzékeny részeit (pl.: hát közepe, mellbimbó, derék), ezért ha van olyan inged, amit amúgy szeretsz, de az anyaga kicsit durvább/keményebb, akkor mindenképp vegyél fel alá alsóneműt. Leggyakrabban az ilyen keményebb ingek azok, melyeket frakkhoz viselsz, illetve fekete vagy fehér nyakkendős dress code-os eseménynél (black tie, white tie code).

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)