Jump to content

Így rétegezz stílusosan

2019. 01. 21. 21:39

Nem is olyan lehetetlen küldetés felvenni a harcot a mínuszokkal, ha tudod, mit csinálsz.

Amíg csak a Facebookról értesülsz arról, hogy esett a hó, nincs gond. Amint viszont ki kell lépni a lakás kellemes melegéből, jön a vacogás és káromkodás. Meghallod a “réteges öltözködés” kifejezést, és fejvesztve menekülnél. Beugrik az összes gyerekkori trauma, amikor a mindentudó óvónéni vagy a folyton aggódó nagyi rád erőltette mind a hat pulóvert, amitől úgy érezted magad, mint a Habcsókember a Szellemirtók-ban. Pedig a réteges öltözködés nem hülyeség – ha okosan csinálod.

Itt az ideje, hogy mesteri szinten űzd a réteges öltözködés műfaját úgy, hogy a választott ruhadarabok megóvjanak a hidegtől, kényelmesen érezd magad, sőt, még menőbben nézz ki, mint valaha.

Bónusz, hogy nem kell rögtön bevetni a bankkártyádat, ugyanis ezekkel a trükkökkel a meglévő ruhatárad kihasználtságát is növelheted!

Tisztázzuk a fogalmakat!

A réteges öltözködés az a technika, amivel úgy válogatjuk össze az egymás fölé kerülő ruhadarabokat, hogy az eredmény nem hasonlít sem a Habcsókbabára, sem a Michelin reklámfigurájára. A legvékonyabb, légáteresztő darabok legyenek közel a testedhez, a vastag, pufi anyagok pedig kerüljenek kívülre, hogy megvédjenek az elemektől. A varázslat visszafelé is működik: ahogy a külső, vastagabb rétegektől megszabadulsz, gond nélkül alkalmazkodhatsz az iroda vagy egy bevásárlóközpont melegebb hőmérsékletéhez.

Hogyan rétegezz?

Ha jól hangzik a fenti elmélet, nincs más dolgod, mint a gyakorlatban is megvalósítani. A legfontosabb, hogy nem kell azonnal új cuccok vásárlásába invesztálnod, hiszen a meglévő basic ruhatárad tökéletesen alkalmas arra, hogy friss, új outfiteket matekozz össze.

Kapd elő a szekrény mélyén lapuló ezeréves flanelinget, rendszeresítsd a farmerdzsekidet a téli ruhatárba is, és a vékony, nyári pólót használd legalsó rétegnek!

Ezek az anyagok lesznek a szövetségeseid

Mielőtt csukott szemmel mindent magadra dobálnál, gondold át okosan a tervet! Nem véletlen, hogy a vékony anyagtól indulunk és a legvastagabbal zárjuk a történetet – de nem feledkezhetünk meg a látványról sem.

A szekrényedben lévő ruhák 99%-a pamut, gyapjú, vagy a kettő keveréke. Figyeld meg az anyagot: ügyelj a vastagságára és a súlyára!

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)