Jump to content

Elég férfias vagy?

2018. 10. 11. 15:47

Sokszor hallod, hogy nem állsz ki magadért elég keményen? Netán valaki azzal sérteget, hogy „anyám asszony katonája”, „gizda”, „nyápic” vagy éppen „töketlen” vagy? Gyakran egyszerűen azt gondolod, hogy csak illedelmesen viselkedsz, pedig az adott helyzetben jobb lenne, ha kiállnál magadért. A következőkben olyan hibákról lesz szó, melyeket elkövetve abszolút nem viselkedsz elég férfiasan.

1. Arra vársz, hogy a barátaid szólítsák meg azt a lányt, aki neked tetszik – Ez egy olyan félelem, amin hamar túl kell esned. Ha még harminc körül is ilyen problémáid vannak/lesznek, akkor ne csodálkozz, ha szingli vagy. Ideje kidolgozni egy megfelelő magabiztossági szintet és lebeszélni azt az első randit önállóan.

2. Képtelen vagy kinyitni egy üveget – Szép dolog a nemi egyenlőség azonban a férfiakon egyszerűen biológiai okokból több izom van, mint a nőkön. Ne csodálkozz, ha a barátnőd időnként megkér, hogy nyiss ki neki egy makacs üveget. Ha azonban ehhez már mindenféle segédeszközöket kell bevetned vagy urambocsá te szoktad megkérni ilyenekre a párodat, akkor irány a húzódzkodó cső. Ez erősíti az izmaidat és a fogásod is keményebb lesz, így nem kell megfutamodnod a beragadt fedők és kupakok elől.

3. Nem mersz felkelni az ágyból és leellenőrizni egy zaj forrását – Érthető, ha egy jobban megkreált horrorfilm után egy kissé idegesebb vagy, azonban minden csak nem férfias, ha ilyenkor a félelemtől megdermedve a paplan alatt reménykedsz, hogy megszűnik a hang okozója. Ha igazi nyámnyila szeretnél lenni, akkor küld a barátnődet. Ellenkező esetben férfiként illik legalább megpróbálni a ház uraként megvédeni a veled élőket.

4. Futsz a sötét parkolóban – Érthető, ha a kivilágítatlan részeken aggodalmaskodsz a testi épségedért, azonban sose feledd, hogy a minden ok nélküli futás a gyengeség jele és inkább támadást provokál, mint megvéd. Ha ilyen környékre tévedsz inkább haladj egyenes tartással, a cél fele nézve, nem hederítve a zajokra tempósan és tudatosan. Egy ilyen embert sokkal kevésbe vesznek űzőbe, mint egy olyat, aki fut.

5. Indokalatlanul osztod a borravalót – Sokan elfelejtik, hogy a borravaló nem kötelesség, hanem jutalom. Ha a kiszolgálás nem illedelmes, hideg az étel, pontatlan a rendeléshez képest és úgy gondolod, hogy ide se jössz többet, akkor ne tégy le 17% borravalót az asztalra, hanem állj ki magadért és fillérre annyit adj, amennyit kértek.

(Forrás: Menandstyle.co.hu | Fotó: Pexels.com)