Jump to content

Így válassz cipőt

2018. 06. 28. 18:10

Mert bizony van pár kérdés. Mikor kell zokni és mikor nem? Ha kell zokni, akkor bokazokni vagy titokzokni? Vagy magas? Milyen anyagú legyen, hogy ne izzadj bele, milyen színű, hogy stílusos legyen? Cipőknél mire ügyelj anyagban és színben és fazonban? Minek-mihez kell passzolnia? Mikor lehet papucsot venni és mikor tilos? Flipflop vagy szandál? Ha valaha megfogalmazódtak benned ezek, akkor most hálás leszel ennek a mindent felölelő nyári cipőkódexnek!

Vannak olyan klasszikus darabok, melyek szinte minden szetthez jók. Ilyenek a Converse-ek és a megbízható, időtálló márkák sportcipői is: pl.: Nike, Adidas, Vans, New Balance.

Ezeket a lépőket, stílusodtól függően lehet sportos összeállításhoz illetve elegánsabb öltözethez is hordani. A színválasztékuk szinte végtelen, de ha megnyerő letisztultságot szeretnél tükrözni, akkor egy hófehér sportcipő nagyon ajánlott a cipős szekrényedbe.

Ha bőrből van, akkor titokzoknival ajánlott, ha pedig vászonból (ami jobban szellőzik), akkor akár zokni nélkül is belefér kevésbé meleg napokon (de mi azért ajánljuk itt is a titok/bokazoknit, mert nem pállik be a lábad). Apropó, a zoknikérdés:

Méret és izzadás

A zokni kérdés érzékeny kérdés. A titokzokni lényege, mint a neve is utal rá, hogy titokban maradjon, azaz ne látszódjon. A bokazokni már inkább sportoláshoz, sportos ruházathoz illik. Érdemes felpróbálni a zokni azzal a cipővel, amivel hordani szeretnénk, hogy valóban nem látszik-e ki. A többnyire azért stíluscsászár olaszok bizonyos cipőket hordanak zokni nélkül is, de szerintünk ezt csak jól szellőző cipőkkel tedd meg, mert ha nem is vagy kifejezetten izzadásra hajlamos, azért ebben a kánikulában mindenkinek izzad valamennyire a lába.

(Forrás: player.hu / fotó: NewBalance)