Jump to content

Így hordd a chino nadrágot

2018. 06. 28. 18:06

Az eredetileg katonai viseletből kialakult, mára a férfinadrág-divat alapkövévé váló chino nadrág tökéletes nyári nadrág férfiaknak. Ha kacérkodsz a chinoviseléssel, de lövésed nincs, hogy kell, most nyújtjuk a mentőövet!

Először is, ha még nagyon új neked maga a fogalom, akkor tisztázzuk le, hogyan kell egyáltalán kiejteni. A chino-t nem csájnónak (amerikaiasan) kell ejteni, sem sinónak (franciásan), sem kínónak (mint egy szláv mozi), hanem csínónak kell mondani. A nadrág maga nem új darab; 2017 kedvenc férfinadrágja és mint oly sok más ruhadarab, katonai viseletből alakult hétköznapivá. Az 1800-as évek legvégén, a spanyol-amerikai háború befejeztével érkezett a Fülöp-szigetekről az amerikai veteránokkal együtt, mára pedig a férfiak ruhatárának egyik alapdarabja.

Kiváló választás azoknak a férfiaknak, akik nem szeretnének farmerben járni, de nincs kedvük a szövetnadrághoz vagy öltönynadrághoz. Lehet pólóval is hordani, de inkább a sportosan elegáns szettek alapdarabja; lehet inggel vagy ingpólóval viselni, és a most oly népszerű (bár a mai napig megosztó) zokni nélküli cipős megoldással is. A nadrág hordásának hét alapvetése pedig a következő: na pakold tele a zsebét.

Nagyon csúnyán dudorodik tőle, ugyanis nem olyan merev anyagból van, mint a farmer. A chino 100% pamutszövetből készül – bánj is vele így! 

Ha igazán a te méreted, akkor tökéletesen mutat; hangsúlyozza a csípőt és a combot. A perfekt méret ismertetőjegyei: elég laza, hogy ne zavarjon a feszülése – de nem olyan bő, mintha egy elefántról rántottad volna le.

Alapvetően a bézs és a keki a chino alapszíne, de ezek mellett a vagányabb, merészebb, színes darabok is baromi jól tudnak mutatni! Itt a fő alapszabály, hogy ha élénk vagy bevállalós színt választasz (pl.: piros, kék vagy sárga), akkor a többi ruhád (póló, cipő stb.) és kiegészítőd ne legyen más színűen harsány – válassz monokróm színeket, hogy balanszban tartsd a szetted.

(Forrás: player.hu / fotó: YURKOV, pinterest)