Jump to content

A siker és a stílus titka

2018. 01. 31. 21:03

Stílus és siker mögött egyetlen titok van. Mindkettő nagyon személyes, hiszen az élet nagy kérdéseire nincs két egyforma válasz. Mindenki számára más pillanat volt fontos, ami hozzájárult a sikerhez. A stílus ereje ehhez nagyban hozzátesz, de nem áll meg a történet a megjelenésnél. A részleteknek, a figyelmességnek meghatározó szerepe van mindebben és tulajdonképpen abban is, hogy végül a siker íze legvégül édes vagy keserű lesz-e.

Kitűzött célok, elért mérföldkövek és a mindehhez vezető út. Közel az év végéhez talán több figyelmet kapnak, de nem csak ilyenkor érdemes egy pillanatra megállni. Hogyan függ össze a stílus, odafigyelés és a siker felejthetetlen íze?

Az elegancia és a stílus kiemel

Az emlékezetes első benyomáshoz állítólag két út vezet: vagy borzalmasan öltözöl vagy iszonyatosan jól. A stílusnak hatalmas ereje van, nyomot hagy, kiemel és emlékezetessé tesz. Egy dolog van, amit az emberek soha nem felejtenek el: amilyen érzést kiváltottál belőlük, amikor találkoztatok. Az első benyomásnak elengedhetetlen része a megjelenés, de a stílus nem ér véget azzal, hogy a díszzsebkendő is a helyére kerül. Milyen környezetben, milyen társaságban érzed jól magad? Milyen művészet van rád hatással? Mennyire vagy nyitott a világra? Hogyan és milyen italt rendelsz a bárpultnál?

A sort még hosszasan lehetne folytatni, de egy biztos:

a stílusnak komoly ereje van – pozícionál, élményt kelt, véleményt formál és üzenetet ad át. Akkor is, ha nem veszel róla tudomást. Az pedig mindenkinek a saját döntése, hogy mit szeretne üzenni magáról a világnak.

A stílus maga az ember, egy személyes kérdés, ahogyan a siker is az.

A kedvesség és jó modor emlékezetessé tesz

Úriembernek lenni nem születés, hanem döntés kérdése. De a másik oldalról is mennyivel vonzóbb egy olyan nő, akinek a stílus minden mozdulatában érezhető? Akinek nem csak az igazi Femme Fatale, de a kedvesség is természetes része?

Kedvességből és jó modorból pedig egyre kevesebb van, holott a legtöbb ilyen gesztus nem kerül sem több pénzbe, sem több energiába. Egy kedves mosollyal vagy egy dicsérő mondattal bárkinek a napját bearanyozhatod, mégis gyakran hajlamosak vagyunk megfeledkezni ennek erejéről, pedig mind az elismerés, mind a dicséret képessége igazán férfias tulajdonságok. Ki ne kedvelne egy olyan embert akinek mindig van pár kedves szava a másikhoz?

A stílus a megjelenés és az első benyomás része, de nem áll meg itt a történet, hiszen ez a belső értékek külső megmutatkozása. A stílus ott van minden mozdulat, minden kimondott szó vagy gesztus mögött.

A siker felejthetetlen íze

A divat folyamatosan változik, a stílus viszont örök és meghatározó. Meghatározza a mindennapokat, az emberi kapcsolatokat és befolyásolhatja az elért eredményeket, jövőképet is. A stílus egy belülről induló és külsőleg megmutatkozó eredmény – odafigyelés nem csak magadra, de a körülötted lévő világra is.

A sikernek és a stílusnak is egyetlen titka van, mégpedig maga az ember. Mindkettő személyes kérdés, hiszen ahogyan nincs két egyforma ember, úgy nincs két teljesen megegyező cél vagy motiváció sem. Az út is más, ameddig egy-egy kitűzött célt, mérföldkövet elérsz. Mekkora áldozatot hozol? Milyen kockázatot vállalsz? Melyik az az út, ami számodra még elfogadható? Sok minden befolyásolja, hogy milyen íze lesz a sikernek – az viszont biztos, hogy ez az érzés felejthetetlen.

(Forrás: igenyesferfi.hu / kép: pinterest)