Jump to content

A Bombas előrukkolt egy Muhammad Ali-zoknikollekcióval

2017. 11. 30. 22:27

A 2017-es esztendőre sok mindent mondhatunk, de hogy ne lenne jubileumi, azt biztosan nem: hiszen Kodály Zoltán-, Arany János- és Szent László-emlékév is, de ne feledkezzünk meg az 500 éves reformációról, valamint az 1867-es kiegyezésről sem.

Valami kimaradt volna? Igen, mindenképp. Egy tavaly eltávozott csillag, aki bár nem volt magyar, és főként a boksz világában jeleskedett, az emberiségre, a közéletre és a sportra gyakorolt hatása is egyaránt kimagasló.

Muhammad Alli 75 éve látott napvilágot a Kentucky állambeli Lousville-ben Cassius Clayként, és hogy milyen jelentős történelmi személyiség volt ő, jól bizonyítja a rengeteg elnyűhetetlen Alli-idézet és -anekdota, a tény, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a 20. század legjobb sportolójának választotta, és hogy személyi kultusza máig nem tudott kimorzsolódni sem a közélet, sem a marketing dübörgő fogaskerekei közül. És ez esetünkben nem is baj. A New York-i székhelyű Bombas ugyanis előrukkolt a Muhammad Ali-zoknikollekciójával, amelynek megalkotásakor a bokszlegenda stílusából és személyiségéből is merítettek.

A zoknik többféle árnyalatban és mintában is kaphatók, van belőle hosszú és bokazokni is, darabjáért 16 dollárt, azaz kb. 4200 forintot kérnek el. És ahogyan Ali is nagylelkű volt életében, úgy a Bombas is megpróbál méltó maradni a bokszlegendához, és főként cégpolitikájához, hiszen ezúttal is minden egyes megvásárolt zoknival adományozol is egyet egy rászorulónak.

(Forrás: player.hu)