Jump to content

Minden idők legstílusosabb focistái

2017. 07. 18. 02:42

A divat és a labdarúgás ma már elválaszthatatlan egymástól. Sok stylist szerint a focisták azért figyelnek oda a külsejükre, mert ez nézetebbé teszi őket, mint a játékuk. Mielőtt még azonban azt gondolnánk, hogy David Beckham az első igazi fashion focista, szeretném nektek megmutatni, hogyan fonódott össze divat és futball az évek során.

A minap azt olvastuk, a nők azért nem fociznak, mert nem hajlandóak ugyanazt a ruhát felvenni, mint tíz másik hölgy. Természetesen ha a futballt fashion oldalról közelítjük meg, máris érdekesebb a téma. A focisták is nagy divatguruk, ki így-ki úgy. Hoztunk nektek egy kis ízelítőt.

60-as évek: George Best és Mike Summerbee

Egykori aranylabdás, a Manchester United játékosa. George Best a labdarúgás első, mai értelemben vett sztárjai közé tartozott. Ötödik Beatle-nek becézték, hiszen olyan népszerű volt, mint a könnyűzene legjobbjai. Mindenkit levett a lábáról, gombafrizurájával, játékával, sármjával, aranyköpéseivel – “Maradona good, Pelé better, George Best” –, no meg bohém életmódjával. Reklámmértékben mérve ő volt a hatvanas évek David Beckhamje. Több divatbutikot is nyitott legjobb barátjával, Mike Summerbeevel. Utóbbitól egy interjú során megkérdezték: „Szóval George és te úgy döntöttetek itt az ideje közös üzletbe vágni. Kihívás, vagy csak egy újabb ürügy a csajozásra? Nők mindig voltak körülöttünk, az tény, ez az üzletnek jót tett. Amikor George a boltban volt, valahogy az utcán elhaladó hölgyek száma megduplázódott. Ennek ellenére mindig lelkiismeretes divatdiktátor volt.”

70-es 80-as évek: Alan Hudson és Craig Johnston

Mint az a hetvenes évekre jellemző, a férfiak elkezdtek kísérletezni a hajukkal, egészen hosszú, bozontos frizurát növesztettek. A hippi korszakban tulajdonképpen minden frizura elfogadott volt. Ez lehetett a magyarázata a hírhedt “focista frizura” váratlan megjelenésének. A focisták ha a ruhákhoz nem értettek, hajukkal kísérleteztek. Ez alól a nyolcvanas évek sem volt kivétel, ahol nemcsak a göndör, de a felnyírt frizura is napirenden volt. A pálmát, mégis ők ketten viszik. Craig Johnston két meccs között, bandát is alapíthatott volna: Kócos fürtjeim de szépek, ameddig csak élek bongyorítom én…

90-es évek : Zinedine Zidane és Thierry Henry

Zizou és a divat: “Természetes volt számomra, hogy a divat világában fogok kikötni. Sportember voltam, a divattal másmilyen emberré váltam. Nagyon örülök annak, hogy most ebben is kiélhetem magam, mást csinálhatok. Márka szempontjából engem nem érdekel hogy az most Adidas vagy Louis Vuitton én inkább azt nézem mit reprezentál és az, megfelel-e az értékeimnek. A divatvilág egyébként tökéletes választás volt, örülök annak, hogy megtaláltam az utamat.

A Casual Királya. Ami tökéletesen áll Thierry Henryn az valószínűleg furcsán nézne ki bárki máson, de valljuk be ettől olyan sármos a francia ex-csatár. Szeretjük deszkás srác stílusát, de gentleman-ként is helyt áll. Nemcsak a ruháira figyel oda, hanem a kiegészítőket is rendkívül nagy figyelemmel választja ki. Egyszóval j’adore!

2000-es évek: David Beckham

Futballista, mintaapa és divatikon. Sokat köszönhet feleségének, Victoria stílusa hatással van a focistára mai napig. Sok hasonlóság van a divatvilág és a futballpálya között, ezért is van az, hogy egyre hiúbbak a focisták. A két legmarkánsabb példa Cristiano Ronaldo és David. Ez utóbbi a kétezres évek során vált igazán híres ikonná. Az agyonfotózott eseményeken előszeretettel visel szürke öltönyöket, amit tradicionálisan fehér inggel párosít. Természetesen ez is egy kifogástalan összeállítás, de a “hétköznapi emberi” összeállítás is remekül mutat rajta.

(Forrás: fashionfave.hu)