Jump to content

Öltözködési trükkök, hogy a lehető legjobb oldalad mutasd mindig

2017. 04. 27. 15:30

Nem csak a nők, hanem a férfiak is szeretnének a lehető legjobb színben feltűnni, és esetleges túlsúlyukat minél inkább takarni. Ezt - ugyanúgy, ahogy a nők - öltözködési trükkökkel is megtehetik.

Fontos a helyes méret kiválasztása

A megfelelő méretű ruhákkal optikailag könnyen lefaraghatunk, vagy épp magunkra varázsolhatunk pár plusz kilót. Közhelyesen hangozhat, de a megfelelő méretű darab nem lehet se túl nagy, se túl kicsi. Az egy számmla kisebb póló a kényes területeket mutatja meg, míg a túlméretezett pulcsi még nagyobbnak láttat. A vékony illúziót a fazonokkal és szabásvonalakkal lehet elérni.

Egyenes szabású ruhadarabok

A legtöbb férfi a pocakját, valamint a vastag combját szeretné karcsúbbnak láttatni, ami a legegyszerűbben az egyenes szabású darabok variálásával lehetséges, amik szinte kivétel nélkül segítenek eltüntetni a teltebb idomokat! A felsőruházatnál kerüld a sztreccses anyagokat, és figyelj a póló megfelelő hosszúságára, hogy semmi ne lógjon ki, ha lehajolsz.Kerüld a vastag, kötött pulcsikat, helyette válassz kasmírt, pamutot vagy vászont.

Pasztell, természetes és semleges színek

Hiába számítanak trendinek az élénk színek, ha soványabbnak szeretnél tűnni, akkor válogass a pasztell színek között, ugorj rá a semleges, naturális színekre. A fekete köztudottan slankít, ám ha meleg az idő, próbálj meg inkább egyszínű öltözékben gondolkodni: az azonos színű cipő és nadrág például nyújtja az alakot.

Minták

Az idén trendinek számító nagyobb virágminták és a vízszintes csíkok mindenképp elkerülendők a teltebb pasik számára, ellenben a függőleges csíkokkal optikailag nyújthatod alakodat. Egy nem állig begombolt, függőleges csíkozású ing például kiválóan soványít.

(Forrás: Menandstyle.hu | Fotó: Pixabay.com)