Jump to content

Idén még több retro stílus fog visszaköszönni

2017. 03. 31. 18:50

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy egyre több múltszázad-béli trend támadt fel poraiból és jelent meg kissé modernizálódva. Nos, akiknek bejön ez az irányzat, azok most örülhetnek, hiszen a retro továbbra is dominálni fog.

A 2017-es trendekkel most az a helyzet, hogy a tavalyi évhez képest szinte semmi változás nem várható. Ugyan a repertoár bővülni fog, de a hangsúly inkább az elterjedésen lesz. Szóval, ha eddig tetszett egy adott irányzat, de kicsit sokalltad az árát, akkor idén valószínűleg találni fogsz egy olcsóbb alternatívát. A továbbiakban röviden áttekintjük, hogy pontosan mikre számíthatunk:

Retro sportruházat

Aki akár csak egy miniatűrnyit is követi a divat világát, annak már biztosan feltűnt, hogy az elmúlt két szezonban hatalmas előrelépés volt a férfi sportruházatok terén. Körülbelül a 2000-res évek elejéig szinte senki sem foglalkozott azzal, hogy amit sportoláshoz hord, az megfeleljen valamilyen aktuális trendnek, viszont mára ez teljesen a feje tetejére állt. Fontossá vált az anyaghasználat, a színek, a szabás és a kombinálhatóság is, és a szférában dolgozó divattervezők ezt csak tovább fogják fokozni várhatóan.

Klasszikus ruhadarabok, mintás borítással

Körülbelül 2010 óta rohamosan növekszik azoknak a száma, akik inkább mintás öltönyt, vagy szövetkabátot választottak, a hagyományos egyszínűek helyett. Azóta lassan már ott tartunk, hogy ezek a darabok sokkal népszerűebbek, de inkább a hétköznapokban, mint sem az üzlet világában. Persze előfordulhat, hogy tévedek, de szerintem ez az egyensúly trendtől függetlenül nem fog kibillenni a hagyományosabb irányvonal kárára.

Naturális elegancia

Semmi csicsa, semmi feltűnősködés. Sajnos manapság ez kezd a háttérbe szorulni, de ahogy néhány sorral fentebb kifejtettem, teljesen sosem fog eltűnni, hiszen egyes etikettek "törvényeibe" egyáltalán nem illenének bele.

Szélesebb szárú nadrágok

Az elmúlt 10 évben hatalmas népszerűségnek örvendtek a teljesen passzos nadrágok, viszont ennek a korszaknak rövidesen vége. Persze a '90-es évek bőnadrágjaiig nem fog elfajulni a dolog, de az biztos, hogy deréktól lefele picivel több terünk lesz.

Csíkos mintázat, vertikális irányba

A keresztcsíkos, matróz-stílus után a vertikális irány lép előtérbe már 2017-től. Ez alól szinte egyetlen ruhadarab sem lesz kivétel, de a leggyakoribbak egyértelműen az ingek és pólók lesznek. Ennek egyébként van egy nagyon pozitív esztétikai hatása a keresztcsíkoshoz képest: színtől függetlenül slankít.

Kubai galléros felsők

Ez szintén nem újkeletű dolog és személy szerint örülök, hogy a pár szezonnal ezelőtti re-debütálását követően életben maradt (sőt!). Idén rengeteget nőhet a népszerűsége, éppen ezért ne lepődjünk majd meg, ha nyáron minden második fiatal ilyenekben fog mászkálni.

(Forrás: Menandstyle.hu | Fotók: Fashionbeans.com)