Jump to content

Az őszi/téli szezon legkedveltebb kabát-stílusai

2016. 12. 28. 17:00

Nyakunkon a hideg idő, lassan egyre közelebb ér a hőmérő higanyszála a nullához, ami egyidejűleg azt is jelenti, hogy épp ideje elővenni a gardrób mélyéről a meleg kabátokat. Ha a régi kabátodat meguntad, vagy szimplán csak elhasználódott, akkor adunk pár tippet, hogy milyen stílusra érdemes befizetni.

Van aki a sportosat, van aki az elegánsat preferálja inkább, de szerencsére az idei szezonban is akad mindkét fő irányzatból választék.

A trench kabátok

A szimpla szövetkabátokhoz képest egy nagy előnye van, az pedig nem más, mint a vízállósága. Persze sokaknak nem szimpatikus az anyag tapintása, éppen ezért nem tudta - és várhatóan nem is fogja - bekebelezni a szövet-trendet.

A shearling kabátok

Hasított bőrhöz, sima bőrhöz, műbőrhöz, szövethez és susogóshoz egyaránt illik a shearling, ami lényegében a kabát egyes kontúrjain végigfutó szőrme sávot jelenti. Nagyon jó hőszigetelő, ráadásul a jelenlegi trendek egyik meghatározó alakja... Valószínűleg idén is sokan teszik le a voksukat mellette.

A minden tekintetben esőálló kabátok

A shearling kabátok nagy része szintén jól hárítja az esőt, viszont a szőrme rész már kevésbé. Sokan pont az ilyen kellemetlenségek elkerülése végett szimpatizálnak az úgynevezett susogós kabátokkal, mely alá csak akkor jut nedvesség, ha a nyak-résznél, vagy alul beömlik a víz.

A hosszított esőálló kabátok

Tavaly robban be igazán a köztudatba és főleg a fiatalok körében volt felkapott. Kizárt dolog, hogy egy év alatt máris lecsengett volna ez a trend, a boltok polcain biztos találkozni fogunk az ilyen kivitelezésű kabátokkal.

A szőrme-kapucnis kabátok

Szinte minden anyaghasználatú kabáthoz jól áll és bár néhány éve lelankadt az érdeklődés iránta, a közelmúltban ismét népszerűvé vált.

A klasszikus szövet kabátok

A teve- és a szürke színű változatok kifejezetten népszerűek voltak tavaly, de azért a hagyományos feketéről sem feledkezett meg senki. A fenti trendek lényegében körforgásban váltogatják egymást, viszont a szövetkabát divatja pont annyira múlhatatlan, mint az öltönyé.

(Forrás: Menandstyle.hu, Fashionbeans.com | Fotók: Fashionbeans.com, Mango Man AW16)