Jump to content

Így viselj cipőt zokni nélkül!

2015. 04. 27. 15:48

Itt a jó idő, ezzel együtt pedig itt a zokni nélkül hordható cipők időszaka! Ma jelenlegi trendi férfi cipődivat amúgy is a könnyű, egyszerű zokni nélkül hordandó cipőkre épül, így te is elfelejtheted egy időre a zoknit! De hogyan tedd mindezt a kellemetlen mellétényezők nélkül?

1. Pedikűr
Sose felejtsd el, hogy nem csak kezed körmeit, hanem lábad körmeit is gondosan ápolni kell. Ennek nem csak esztétikai, hanem egészségügyi okai is vannak, ráadásul a rendesen ápolt lábujjkörmökkel kényelmesebb is a cipő viselete. Bármikor előfordulhat, hogy váratlanul kell lekapnod cipődet, és ha nincs rajtad zokni, bizony kellemetlen, ha ápolatlan körmökkel kell virítanod. Manapság már egyáltalán nem ciki férfiként pedikűröshöz járni!

2. Hintőpor
Az izzadtság és a kellemetlen lábszag egyik leghatékonyabb ellenszere a hintőpor. Minden nap, amikor leveszed cipődet, szórj a belsejében egy kis hintőport, rázogatással oszlasd el egyenletesen, majd hagyd így egész éjszakára. Indulás előtt is szórd be lábfejed hintőporral, mely nem csak a lábszagot enyhíti, de nedvességfelszívó hatásának köszönhetően egész nap komfortosan érezheted magad.

3. Lábszag elleni spray
A hintőpornál is hatékonyabb, hiszen nem hagy nyomot! Sokféle kapható a drogériák és bioboltok polcain. Gombásodás megelőzésére, fertőtlenítésre, lábszag kialakulásának megakadályozására ajánlott a használata.

4. Egyéb szagtalanító megoldások
Ha még mindig komoly lábszaggal küzdesz, próbáld ki a lábszagmentesítő golyót, vagy az olyan speciális cipőbetétet, mely segít eltüntetni a kellemetlen szagokat.

5. Természetes módszerek
Népi hagyományok szerint a citromolaj, valamint a zsálya és a menta tea keveréke hatékonyan ápolja és szagtalanítja a lábakat. Áztasd minden estelábadat ebbe a teakeverékbe, vagy dörzsöld be citromolajjal. A zsálya segít csökkenteni a kellemetlen izzadást, a menta pedig hűsíti a lábakat, ami egy hosszú nap után fel tud frissíteni.

6. Titokzokni
Ha fentiek ellenére sem fűlik a fogad a cipő zokni nélküli viseléséhez, vásárolj úgynevezett titokzokni, mely kis mérete miatt szinte minden cipőben eltűnik és nem látszik ki. Hátránya, hogy időnként kikandikálhat, így ha ilyen zokni vásárolsz, mindenképpen olyan cipővel próbáld, amihez hordani fogod!

(Fotó: schuh)