Jump to content

Nagy Futam 2015 - gépcsodák földön és levegőben

2015. 04. 25. 13:43

Formula–1-es autók a város szívében? Igen, ez a Nagy Futam május 1-jén Budapesten!

A rendkívüli látványossággal szolgáló esemény nem titkolt célja, hogy közelebb hozza a nézőkhöz a száguldó cirkuszt, és nemcsak azt, hanem úgy általában az autó- és motorsportot.

A rendezvény már-már hagyománynak számít Budapesten, olyannyira, hogy a május első hétvégéjén a Hungaroringen zajló túraautó világbajnokság magyar futamának indulói a pénteki tesztet is lemondták, csak hogy részt vehessenek a belvárosi bemutatón, amellyel a rajongók annyira közel kerülhetnek hozzájuk, mint egy zárt versenypályán soha.

Az idei évi nagy futam igazi különlegességekkel készül a repülés és az autósportok szerelmesei számára egyaránt. A Hungaroring Sport Zrt információi szerint több mint két órás repülőprogramban részt vesz többek közt a Magyar Honvédség MH86. Szolnok Helikopter Bázis egy Duna feletti helikopteres és ejtőernyős bemutatóval, de a Flying Bulls legendái is feltűnnek az égen ismét, méghozzá a B-25, F-4U4 Corsair és P-38 Lightning repülőgépek.

Az salzburgi csapat ezeken kívül ismét bemutatja Corba és BO-105 helikoptereit, ejtőernyős csapatát, a Skydive Team-et, és két darab Dassault Dornier AlphaJet kiképzőgép is tiszteletét teszi majd fővárosunk felett!

Természetesen a magyar civil repülés legkiemelkedőbb szereplői is helyt kapnak a programban, így bemutatja ismét páratlan tudását Besenyei Péter, Veres Zoltán és Illés Tamás műrepülő pilóta, Imreh Lajos, az ország legtapasztaltabb helikopter pilótája Mi-2 típuson, illetve a Goldtimer Alapítvány repüléstörténeti kincsei is feltűnnek majd az égbolton.

A Street Parádén pedig igazi autó-motoros őrület várható: bemutatkozik a Scuderia Ferrari és Red Bull Racing Forma 1-es csapata Roy Nissanival és Max Verstappennel, majd NASCAR bemutató jön, a Renault világsorozat révén Baumgartner Zsolt is vezet a belváros utcáin, és a WTCC legnagyobb sztárjai is felvonulnak Michelisz Norbert, Seabstein Loen és Yvan Müller vezetésével. A motorokról sem maradunk le, Talmácsi Gábor és leggyorsabb kétkerekűek is megcsodálhatók!

(Forrás, fotó: programturizmus)