Jump to content

Színészek, akik sose kaptak Oscar jelölést V.

2015. 02. 27. 22:36

Most, hogy lecsengett az Oscar őrület folytatjuk cikksorozatunkat azokról a remek színészekről, akik eddg sosem kapták meg a kis arany szobrocskát.

Steve Zahn (1967- )

http://www3.pictures.zimbio.com/fp/Steve+Zahn+Bo50XmbHLVpm.jpg

Sajnos Steve Zahn továbbra is egy beváltatlan ígéret, pedig lassan az ötödik x-et tapossa. Igazán jelentős (pl. a Golden Globe-hoz mérhető díjjal nem is rendelkezik), de azért még így is befigyel egy Sundance-elsőség a Szép kis páros c. krimivígjáték főszerepének hála, közvetlenül az ezredforduló előtt. Szerepel ő nagy filmekben, csak legtöbbször túlságosan is a háttérbe szorul (pl. Mielőtt meghaltam, Mint a hurrikán, A szerelem hálójában, Mint a kámfor). Eddigi legnagyobb alakítását a Hajnali mentőakció c. filmben láthattuk, ahol a főszereplő Christian Bale elől lopta el a show-t, pazar, érzékeny alakítását azonban alig honorálta a szakma.

Armand Assante (1949- )

http://www.guardedid.com/images/Armand_Assante_without_GuardedID.png

A 65 éves Assante négy alkalommal is hoppon maradt, amikor kihirdették a Golden Globe-díjas színészek nevét. Szó mi szó, legnagyobb szakmai sikerei nem épp tegnap történtek (legutóbbi jelölése is már 15 éves), pedig továbbra is rendkívül aktív, már ami a filmszerepei számát illeti. Sőt, mondhatjuk, hogy talán még sosem volt ennyire aktív, mint mostanság, de ez az agilitás félő, hogy felhígultsággal is jár, de ne legyen igazunk. Leghíresebb mozifilmje a Hol az igazság? c. krimi, de annak is már negyed évszázada (!). Képességei alapján simán megérdemelne még egy-két 1492-A Paradicsom meghódítása-szintű sikert, de ehhez nem B-kategóriás akciófilmekben kellene kenyeret keresnie...