Jump to content

Vigyázat! Állatokra veszélyes III.

2015. 02. 21. 13:27

Mindenki szereti kis kedvencét, próbálja megóvni mindentől, ezért érdemes odafigyelni arra is, hogy mit esznek meg az állatok. A mi felelősségünk megelőzni a bajt. Most megtudhatod, melyikek azok az élelmiszerek, melyeket ne engedj háziállataidnak megenni.

Dió:
A dió gyomorbántalmakat okozhat, illetve elakadhat étkezés közben. A dió olyan anyagokat tartalmaz, melyek rohamokat, neurológiai tüneteket okozhatnak kedvenceinknél.

Fokhagyma:
A fokhagyma lenyelve nagy károkat okozhat. A házi kedvencek, akik fogyasztottak belőle, legyengülnek, nem szívesen mozognak, fáradékonyak, vizeletük narancssárga árnyalatú, néha sötét vörös színű. Súlyosabb esetben vérátömlesztésre is szüksége lehet kedvencünknek. Ha úgy gondolja, hogy kis kedvence fogyasztott fokhagymát, mindenképp keresse fel az állatorvost.

Gomba:
A rossz hír az, hogy a vadon termő és még a kertben lévő gombafajták is tartalmazhatnak olyan mérgeket, melyek hatással lehetnek az állatok testére. Sok esetben az állatok sokkot kapnak, rosszabb esetben végzetes is lehet a gombafogyasztás. Győződjünk meg róla, hogy a kertünkben nincsen gomba, jobb a biztonság. A kutyák sok esetben játszanak velük, rágcsálják, előzzük meg a bajt!

Hagyma és hagymapor:
Mind a hagyma és a hagymapor tartalmaznak szulfoxidokat és diszulfidokat, melyek kárt okozhatnak a vörösvértesteknek és vérszegénységet eredményeznek. Amikor egy kedvenc a maradékot próbálja eltüntetni, győződjünk meg arról, hogy nincsenek jelen hagymadarabok, és biztosítsuk, hogy az ételek ne tartalmazzanak hagymaport.

Forrás és fotó: / Írta: Molnár Adrienn