Jump to content

Színészek, akik sose kaptak Oscar jelölést IV.

2015. 02. 20. 12:26

Már csak pár nap van az Oscar átadóig, de mi nem tudunk addig várni és megmutatjuk nektek azokat a színészeket, akiket eddig soha nem jelölt az akadémia erre a menes díjra.

Tim Curry (1946- )

http://3.bp.blogspot.com/-1eNZmjzhYwQ/UdlOTQh7Q3I/AAAAAAAAPvo/fRAp2RntGIY/s1600/clue15.jpg

Az előző urakkal ellentétben a zseniális Tim Curry még Golden Globe-jelölésnek sem örülhetett soha, nemhogy Oscarnak. Dacára elvitathatatlan színészi tehetségének (és tekintélyes életművének), alig büszkélkedik díjakkal vagy akár jelölésekkel. Ennek oka talán abban keresendő, hogy egyszerre rendelkezik komikus vénával és drámai megformáló erővel, amik miatt sokszor a két között a pad alá esett. Hiába alakított hatalmasat a Vadászat a Vörös Októberre c. filmben, a sok-sok komédia, amikben szerepelt, aláásta drámai filmes karrierjét. (Majd látni fogjuk, hogy nem ő az egyetlen. Hajajj, de még mennyire, hogy nem!) Curry-t még az a szégyen is érte, hogy 1995-ben őt választották az év legrosszabb férfi mellékszereplőjének a Kongó c. filmben nyújtott alakításának "hála". Bárhogy is van, minden idők legfélelmetesebb bohócát, Az-t ő keltette életre - méghozzá felejthetetlen módon.

Steve Buscemi (1957- )

Steve Buscemi a maga 57 évével az eddigi legfiatalabb a listán. Egyetlen Golden Globe-díjat tudhat a magáénak, amit nem is oly rég, 2010-ben nyert el, a Gengszterkorzó c. sorozatszerepének köszönhetően. Ezen kívül azonban még jó pár emlékezetes alakítás fűződik hozzá, amik Oscart teljesen hidegen hagyták. Ilyen a Tétova tinédzserekben nyújtott alakítása, a Fargo és a Kutyaszorítóban főszerepei, valamint a Con Air-A fegyencjárat és a Mystery Train c. művészfilm mellékszerepei. Az Amerikai Akadémiát egyik teljesítmény sem hatotta meg, de persze még bőven van idő. Legközelebb épp Richard Gere-rel fog együtt játszani, az Oppenheimer Strategies c. thriller-drámában. Hátha egyikük végre révbe ér!