Jump to content

Színészek, akik sose kaptak Oscar jelölést III.

2015. 02. 18. 22:32

Bizony vannak olyan színészek, akik hiába nyújtanak remekebbnél remekebb alakításokat az akadémia mégsem képes elismerni őket egy kis szobrocskával.

James Spader (1960- )

http://www.heyuguys.com/images/2014/09/james-spader-stargate.jpg

A Cannes-i Filmfesztivál legjobb színész díját (Szex, hazugság, videó) is egy ízben elnyerő színész karrierje során három Golden Globe-jelölésig jutott, igaz, még korántsem jár pályája végén, vagyis simán javíthat a most sem gyenge díj-statisztikán. Sőt, mostanság mintha másodvirágzását élné, hiszen két sorozatával is aratott/arat a közelmúltban, illetve a jelenben (Jogi játszmák, Feketelista). Persze, sorozatszerepért nem jár Oscar, de azok kiválóan megágyazhatnak egy esetleges nagy moziszerepnek a jövőben. Szurkolunk, hogy a Tőzsdecápák, a Karambol és a Csillagkapu nagyszerű karakterszínésze még ennél is feljebb juthasson.

Rutger Hauer (1944- )

http://cineplex.media.baselineresearch.com/images/91361/91361_full.jpg

A szintén egyszeres Golden Globe-díjas holland származású Rutger Hauer mögött talán az eddigieknél is gazdagabb életmű áll. Ennek ellenére még leghíresebb szerepével, a Szárnyas fejvadászmellékszerepével sem került közel Oscarhoz. Igaz, később sokszor láthattuk őt színészi képességeihez képest gyengébb, B-kategóriás filmekben (Darázsfészek, Minotaur, Dühös Angyal, A Poszeidon-kaland), és csak ritkán vállalt komoly, A-listás szerepeket (Sin City, Batman, Egy veszedelmes elme vallomásai). Legutóbb, 2011-ben a Koldus puskával c. akció-komédiában csodálhattuk meg tehetségét, ám a film - hiába sikerült jól - csak kisebb filmfesztiválokig jutott.