Jump to content

A legszebb karácsonyfadíszek I.

2014. 12. 23. 21:30

Lassan elérkezünk karácsony nulladik napjához, amikor is fel kell díszíteni a karácsonyfát. Ilyenkor mindenki előszedi a kis díszeket a szekrény hátuljából és azt találgatja, milyen is legyen idén a fa. Ehhez adunk most pár tippet.

Ha úgy érezzük lelkünkhöz közelebb áll a sokszínű fa, mint a mostanság oly divatos egyszínű, akkor érdemes ezek közül a díszek közül válogatni. Persze lehet egyszínű fát is csinálni, abban az esetben válasszunk olyan díszeket, melyek színben hasonlóak, vagy esetleg ugyanolyanok.

Arany üveg: A hatalmas üvegdíszeken pompásan csillog az arany minta. Ha elég kreatív vagy, te magad is könnyedén elkészítheted: használj hozzá akrilfestéket.

Csillogó piros: A piros a karácsony egyik kötelező színe - nem hiányozhat a fáról sem. Aggas rá piros gömböt, mely egyszerű, mégis látványos dísz, és bármilyen fenyőn jól mutat.

Csengettyű: A parányi facsengő hivalkodás nélkül csempészi az ünnep hangulatát karácsonyfádra. Díszítsd őket selyemszalaggal, hogy még szebbek legyenek.

Aranyló szív: Bár a szív nem tipikus karácsonyi jelkép, egy egyszerű, csillogó darab remekül mutat a fán, de akár ajándékkísérőként is megállja a helyét.

Angyalka: Egyes hagyományok szerint az angyalka hozza az ajándékokat, sőt, magát a karácsonyfát is. Ha nálatok nem is ez a szokás, az angyalt akkor is vétek lehagyni a fáról.

Cseppdísz: A fehér-piros, vagy gazából bármilyen két színű csepp alakú dísz egyaránt jól mutat a szikrázó színes gömbök és a természetes darabok között. Dobd fel vele a fát!

Forrás és fotó: almaimotthona.hu

Írta: Molnár Adrienn