Jump to content

Új őrület - a szelfibaba

2014. 12. 10. 17:05

A szefi önmagában is a mai kor nagy „vívmányának” számít, így nem csoda, hogy hamar felkapott lett, hogy önmagunkat megbabásítsuk. Hogy ezt pont egy magyar házaspár találta ki, csak még inkább azt mutatja, hogy mennyire is kreatív a magyar ember. De lássuk miről is van szó.

A szefibaba valójában az emberek miniatűr, kb 30 centiméter magas utánzata, mely kép alapján készül mindenkiről, egyedileg. A babákat a 2013-ban alapított Mahinárium Doll Factory készíti, mely egy grafikus és egy informatikus házasságából született cég. Bakos Magdolna és András közösen irányítják a boltot, melyben Magdi csinálja a babákat és András felelős az eladásukért.

A babák fénykép után készülnek. Magdi saját kezűleg varrja, festi, hímzi meg őket és a hajat/szakállat is maga készíti el. Nem egy katalógusból lehet kiválasztani azt, mely leginkább hasonlít ránk, hanem a megrendelés mellé csatolt fotónk alapján lesz elkészítve. Persze vannak dolgok, melyekbe beleszólhatunk. Például, hogy milyen ruha legyen rajta és, hogy milyen ékszereket viseljen, vagy egyéb kiegészítőket kapjon.

A cég olyan híres lett pár nap alatt, hogy már a külföldi oldalak is előszeretettel cikkeznek róluk és ámulnak a babák láttán. A Fox40 szerzője így ír róluk: "A mi generációnk kétségkívül kissé én központú. Ahelyett, hogy az Instagram-on posztolnánk magunkról szelfiket, miért nem "babásítjuk" inkább magunkat?”

Nos, akinek megtetszett az ötlet annak még talán nem késő meglepnie valamelyik szerettét egy ilyen babával. Talán karácsonyig még elkészülnek vele.
Mindenesetre a cég oldalát itt találod: http://www.mahinarium.hu/.
(Sok érdekes dolgot lehet ám rendelni a Kicsi Én babákon kívül, melyeket érdemes jól szemügyre venni.)

Írta: Molnár Adrienn