Jump to content

Nyakkendő színek és jelentésük

2014. 11. 01. 20:50

Senkinek sem újdonság, hogy a színek hatással vannak ránk és meghatározzák azt is, hogy a kívülállók mit gondolnak rólunk. Természetesen, mint minden ruhadarabnak, így a nyakkendő színének is megvannak a mega jelentései. Hogy mik is ezek?

Piros: A pirosról és a vörösről mindannyiunknak a hatalom jut az eszébe, hiszen a vörös képviseli a vér színét, a mindent elsöprő szenvedélyt, a dicsőséget. Manapság a politikusok viselik gyakran a határozott tónusú nyakkendőket, főleg sötét öltöny és világos aláöltözet társaságában.
Mikor viseld: Válaszd a fényes élénkvöröst, ha erőt és szenvedélyt, megingathatatlan határozottságot szeretnél közvetíteni. A sötétebb, vöröses árnyalatok és a matt piros visszafogottabb formában sugározza a központi szerepet, inkább megbízhatóságra enged következtetni.

Rózsaszín: Sokan elutasítják ezt a színt, pedig nyakkendőben nagyon jól szokott állni szinte mindenkinek. Egy olyan kicsi, ám mégis meghatározó ruhadarabon, mint amit nyakkendőd takar, időnként kifejezetten szerencsés ezt a halvány, kevésbé domináns színt bevetni.
Mikor viseld: Ha nyitottságot, kreativitást szeretnél sugározni.

Fekete/szürke: Minden férfinak lapul egy-egy ilyen színű nyakkendője a szekrényben, még akkor is ha csak nagyon ritkán hordják. Bár rendkívül férfiasak, nem mindig bizonyulnak a legjobb választásnak.
Mikor viseld: A fekete a gyászos alkalmakat leszámítva igen kifinomult stílust közvetít, viszont könnyen az arroganciára engedhet következtetni.

Kék: Ez az a szín, mellyen a legmeggyőzőbbnek tűnhetsz, pláne ha fontos alkalomra készülsz. A kék szín láttán tudat alatt a megbízhatóságra, professzionizmusra következtetünk, nem véletlen, hogy a kék a közéletedben olyan gyakran szerepel a formális öltözékek szerves részeként.
Mikor viseld: Ha magabiztosságot akarsz sugallni, de vigyázz az élénkebb kékekkel, mert azok túl nagy figyelmet követelnek maguknak.

Forrás és fotó: blog.afloral.com

Írta: Molnár Adrienn