Jump to content

Férfias a szőrtelenség?

2014. 10. 03. 19:30

Míg korábban a szőrtelenség leginkább a sportolókra volt jellemző, addig a mai divat ezt is megváltoztatta, és ma már a férfiak is ugyanúgy szőrtelenítik magukat, akárcsak a nők. De, hogy mindez tetszik-e a nőknek, az egy örök kérdés marad.

Annak idején szőrösnek lenni egyenlő volt a férfias kinézettel, viszont ma már ez nincs így. Mára a csupasz test a divatos. A férfiak még ma is két csoportra oszthatók ebben a kérdésben. Ez egyik nem hajlandó megválni férfias ékétől, míg a másik alkalmazkodik a divathoz és bevállalja az eddig női privilégiumnak tulajdonított szőrtelenítő kezeléseket. Viszont van egy pont, amiben mind a két fél egyetért, ez pedig az arc szőrzet, melynek borotválását mindannyian ugyanúgy elvégzik.

A férfikozmetika ugyan még mindig gyerekcipőben jár, de egyre intenzívebben fejlődik. Mára már kaphatóak különböző arcápolási szerek és szőrtelenítő készítmények, melyen kifejezetten férfiak számára lettek kifejlesztve.

A férfiak akárcsak a nők több testrészüket szőrteleníthetik, legyen szó akár a hátukról, mellkasukról, vagy akár a lábukról. Ennek módja is hasonló a nőkéhez. Akik nem igazán tűrik a fájdalmat, ami a férfiakra nagyon is igaz, ők választják inkább a borotvát vagy a különböző szőrtelenítő krémeket. Ezek hátránya, hogy csak pár napig tartják fent a „baba popsi” érzést. Akik kicsit szenvednek inkább, azok választják az epilálást vagy a gyantáztatást, akik pedig többet tudnak rákölteni és végképp el akarják távolítani a szőrt azoknak ajánlott a villanófényes eljárás.

Ha pedig még nem döntötték el, hogy mi tévők is legyenek, mindenképpen kérjék ki női ismerősük véleményét a témában, vagy kezdjék csak a kevésbé drasztikus módszerrel, amelyik után pár napon belül visszanő a szőr, hiszen így, ha mégse tetszene az eredmény, néhány napon belül nyoma sem marad a próbálkozásnak.

Forrás és fotó: szepsegmuhely.hu

Írta: Molnár Adrienn