Jump to content

Új netes őrület – szelfikurzus kezdőknek

2014. 09. 28. 16:00

Mindig vannak, akik szeretnének hasznot húzni a legújabb trendekől. Nem kivétel ez alól a szelfik megnövekedett népszerűségére épülő kurzuskínálat sem, mely állítólag megtanít arra, hogyan készíts tökéletes fotókat magadról. Lássuk mit tud egy ilyen online szolgáltatás!

A világon talán a legfogékonyabb ország a netes őrületekre Japán, ahonnan a szelfikurzusok is indultak. Nos ha nem is lehet művészeti ágnak nevezni a szelfikészítést, mindenképpen meg kell hagyni, hogy némi fotós ügyesség azért nem árt. Tanulnivaló akad bőven, melyet különböző szolgáltatáscsomagok zúdítanak az érdeklődő önképzők nyakába.

Például egy online képzés különböző technikák elsajátítását ígéri. Összesen tizet. Ebben bennefoglaltatik az ázsiai szelfi, a Selfieception, az állatkás szelfi és az extrém szelfi is sok más mellett. (Egy részükről nem is tudom, hogy mi lehet, bár ez a Selfiception roppant érdekesen hangzik.) Figyelmeztetésül azért odaírják, hogy mindenféle ősi telefonnal nem működik a varázslat, sőt kacsaszájjal sem. Emellett a szükséges okostelefon nincs benne a készletben, vannak viszont grafikonok, ábrák és segédanyagok, melyekkel elsajátíthatod a szelfik „művészetét.”

A készlet további ígérete, hogy kielégíti vágyaidat, amennyiben elsősorban arra epekedsz, hogy elfogadjanak és észrevegyenek a szociális médiában, a barátságodért esengjenek Facebookon az emberek és számtalan like-ra tegyél szert.

Nehéz eldönteni, hogy az ötlet nagyszerű vagy sok ember szánalmas viselkedését használja ki. Részint jó lenne, ha többeknek sikerülne minőségi önportrét kitenni a közösségi oldalakra, részint érthetetlen, hogy miért is csináljuk ezt. Egy biztos, a jó barátságok és az elfogadottság kulcsa nem a tökéletesen lőtt szelfi.

Forrás és fotó: evanscherr.wordpress.com, omdsaid.com és college-social.com

Írta: Ambróz Nóra