Jump to content

10 ruhadarab, amiről le kell mondanod 30 körül

2014. 09. 19. 18:00

Ha már betöltötted a harmincat, akkor valószínűleg már vagy házas vagy vagy tíz éven belül az leszel. Van talán néhány gyereked is, de legalább már gondolkodsz és tervezel etéren. Eljött az idő, hogy változtass az egyetmi kollégiumban beépült rutinon és életmódon, ehhez pedig első lépés, hogy hosszú távú befektetésekkel fejleszted a ruhatáradat.

1. Kölcsönzött öltöny. Ez még rendben van, ha a szalagavatód aktuális, sőt a diplomaosztón sem nagyon ciki, viszont az esküvőd idejére illik rendelkezni egy saját, jól szabott garnitúrával. Ne feledd, hogy az igazán elegáns kiadásokhoz mellény, néhány ing és egy mintátlan nyakkendő is dukál.
2. Mesefigurák és szuperhősök. A világ ennél már komolyabb kell, hogy legyen számodra. Ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy meg kell válnod a kedvenc pizsamádtól és alsónadrágodtól. Ha a feleséged tűri őket, akkor minden rendben. Viszont a Jim Carrey idézetes, együtteses vagy csajos képekkel dekorált pólók és a mikiegeres nyakkendők számára itt az idő, hogy a szemétben kössenek ki.
3. Műbőr kiegészítők. Az eddigi alacsony büdzséből kitakarékoskodott kartontalpú, műbőr kínai cipőt, amint pénzed engedi váltsd le. Egyszerűen komolyanvehetőbb leszel. Ugyanez vonatkozik egy jó bőrpénztárca, tolltartó, irattömb, határidőnapló és karóra beszerzésére is. Ne sajnáld rájuk a pénzt, mert ezek valószínűleg több évig elkísérnek, mint gondolnád. Ha jól vigyázol rájuk, életed legtartósabb darabjai lehetnek.
4. Skinny farmer. Ezzel a fazonnal egyszerű túlzásba esni, még ha elég vékony is vagy akkor is érdemesebb egy kicsivel lazábbra váltani.
5. Fehér zokni. Maradjon ez kizárólag a sportviselet. Minden más helyzetben találj olyat, ami elrejtőzik a nadrágod színe mellett és nem világít. (Fekete alá fekete a szabály, minden más esetben pedig legalább sötét.)
6. Olcsó zakó. Már nem megy el a huszas éveid elején vett ócska anyagból készült darab. Ideje befektetni egy minőségi olasz zakóra. Csak arra figyelj, nehogy hiúságból túl szűkre szabasd.
7. V-nyakú pólók. Ha jobban kilátszik a mellkasod, mint a Baywatch sztárjainak, akkor valamit nem jól csinálsz. Keress szolidabb fazonokat, melyekkel ugyanúgy megmutathatod, hogy milyen kidolgozott felsőtested van.
8. Kecskeszakáll. Az életed ezen szakaszában leginkább a teljes szőrzet vagy a tökéletesre borotvált arc a nyerő és elfogadott. Ha arctípusod engedi, válts ezekre.
9. Csillogó logók. Ezzel már nem azt hirdeted, hogy márkás holmikat tudsz venni magadnak, hanem azt, hogy nincs jó ízlésed.
10. Bő boxerek. Lejártak a tinédzserként megkedvelt széles szárú boxerek napjai. Ideje egy fokkal szűkebb és a férfiasságodat jobban hangsúlyozó sorozatra váltani.

Forrás és fotó: askmen.com, blacksocks.com és teezine.wordpress.com

Írta: Ambróz Nóra