Jump to content

TextilCure – légy vízlepergető!

2014. 09. 18. 14:00

Ismerős eset, amikor a kedvenc fehér ingedet teszed tönkre egy pillanat alatt vörösborral? Esetleg hiába van rajtad csuklyás pulcsi mégis bőrig ázol? Az ilyen problémákra kínál megoldást az új fejlesztésű, teljesen láthatatlan TextilCure, mellyel egy csapásra feleslegessé válik az esőkabát.

A legkomolyabb világmegváltó találmány következik a kerék innovációja óta. A TextilCure egy otthon is könnyen applikálható védőréteg, mely a nanotechnológia alkalmazásával teszi vízhatlanná kedvenc ruhadarabjaidat szinte véglegesen.

Az elmúlt évtizedekben legfeljebb a sportmárkák igyekeztek egymásra licitálni a ruhák vízállóságával, de a hétköznapi viseleted továbbra is kíméletlenül átázik. Mivel az elegáns ingek, divatos pólók vagy egy zakó rémesen mutatnának, ha valamilyen erősen műszálás, sűrűn szőtt anyagból lennének, ezért kénytelen vagy másfajta védelmet keresni, ha úgy gondolod, hogy szükséged van rá.

A TextilCure reklámja szerint nem lesz többet szükséged esőkabátra, csak csuklyás pulcsira. A fehér ingeddel mellel veheted le a kifröccsenő vörösbort és tisztán mehetsz haza, sőt az irodában sem kell váltás tartalékot rejtegetned, hátha leeszed magad. A fürdőalsód pedig szárazon jön ki a Balatonból.

A TextilCure különlegessége, hogy semmi nem látszik belőle, otthoni ruhakezelésre is alkalmas, lepergeti a vízszerű és olajos folyadékokat is, használható pamuton, selymen, sőt műszálon és még mosható is. Applikálása során szimplán le kell fújni a kiválasztott darabot és hagyni, hogy az anyag beivódjon. Ezt követően körülbelül 40 mosásig nem igényel a ruha újabb kezelést (20 mosás, ha 95 fokon főzöd a ruhákat...)

A féltett ruhaanyagok mellett bevetheted a drága autókárpit vagy a túl világos ülőgarnitúra huzatjának cseppmentesítésére is. A technológia Európaszerte elérhető, de még kissé drága. 10 póló és az összes cipőd kezelése körülbelül 150 dollár, míg a csúcskategóriás 10 literes csomaggal 5000 dollárért a barátnőd összes ruhája, az éttermed valamennyi asztalterítője és a kalózhajód vitorlája is vízlepergetővé tehető.

Forrás és fotó: reportcrowd.com

Írta: Ambróz Nóra