Jump to content

Szemüvegek online kevesebb, mint 25 000 Ft-ért

2014. 09. 10. 17:00

Ha régóta szemüveges vagy tudod, hogy rendszeresen új darabra van szükséged, ami nem kevés macera. Szemészeti vizsgálat, keretválogatás és a lencse megrendelése, majd pedig több hetes várakozás következik. Ráadásul az optikák kínálata sem mindig könnyíti meg a választást. Próbáltad már az online rendelést?

Meglepő módon, online szemüveget rendelni nem igazán divat Magyarországon, noha számos előnye van a dolognak. Az első mindenképpen a roppant baráti ár. A hatalmas webes kínálatnak köszönhetően az optikák készletéhez képes óriási mennyiségből szemezgethetsz gyakran az ottani ár feléért.

Mit kell ehhez tenned? Először is itt sem maradhat el az alapos kivizsgálás, ez legtöbbször nagyjából 5 000 Ft magánúton vagy egy több hónapos várakozás az állami ellátásra ingyenesen. A netes oldalakat megvizsgálva pontosan tudni fogod, hogy milyen adatokra van szüksége a szolgáltatónak a szemüveg legyártásához. Ha tisztában vagy azzal, hogy mi szükséges, akkor pedig már csak meg kell kérned a szemészt, hogy ezeket az adatokat adja meg.

A következőkben már csak ki kell választanod a keretet és a lencsét. Az előbbi egyszerű, csak legyen türelmed végignyálazni a katalógust, míg a lencse néha kicsit komplikáltabb. Itt általában a magasabb dioptria, a bifokális vagy cilinder változat, a tükröződésmentesítés, a fényresötétedő anyag illetve a műanyag vagy üveg kiválasztása szükséges. Ezek azonban mind jócskán dobhatnak az áron, főleg egy vékonyított lencse. Ne feledd azonban, hogy egy hatos erősségű szemnél már nagyon könnyen olyan vastag darabot kaphatsz, mint a szódásüveg talpa, így érdemes befektetni legalább egy egyszeres vékonyításra.

Fontos, hogy nem minden keretbe illik minden lencse, így ezt is vedd figyelembe a választásnál. Mivel itt nem nagyon tudod tesztelni a kezeddel, hogy strapabíró darabról van-e szó, ezért nézd meg mindig, hogy mit írnak azok, akiknek ilyen keretjük van! Szerencsére a visszatérítést nagyon liberálisan kezelik az esetek többségében, még a legyártott lencsékkel is, így ha úgy gondolod, hogy több változat is tetszik, akkor rendeld meg őket bátran és tartsd meg csak azt, ami tényleg tökéletes.

Forrás és fotó: mensjournal.com és specsspot.co.uk

Írta: Ambróz Nóra