Jump to content

Egy pillantás a jövő divatjára – 2015. nyár

2014. 09. 08. 17:00

Az idei évben sok mindent láthattunk a sejtetős horgolt pulcsiktól a kígyómintás bujaságokig. A meghatározó trend frissessége azonban a következő nyár folyamán sem hagy cserben. Míg te egyelőre az őszi és téli ruhatáradat igyekszel feltölteni, addig a divatguruk már egy évvel előtted járnak és a 2015-ös nyár kollekcióját alakítják.

Nem kell aggódni amiatt, hogy a divat évről évre egyre nőiesebbé válna. A 2015-ös nyári trend nagyon is férfias, markáns, szögletesre szabott. Kiváló teret nyújt majd a képek alapján a fiatalos, sportosan elegáns megjelenésnek és a merész színeknek.

A New York Fashion Week során a legtöbb férfi öltözet kimondottan egyenes vonalakat használt. Ez merész karcsúsításokat, kocka váltöméseket, lineárisan szűkülő nadrágokat és vonal alapú mintákat jelent. A szabás tekintetében világmegváltó újdonság nincsen, bár egyes tendenciák már alakulnak. A nyakrészek magasabbra kerülnek, így a zárkozottság a legsportosabb daraboknak is hűvös megjelenést kölcsönöz.

Minták terén az absztrakt, színes nagy csíkok hódítanak, ám itt főleg nem a teljes csíkozásra kell gondolni. A szokásos anyagminta helyett a színeszés ezúttal a ruha figyelemirányító vonalaként szolgál, ilyen módon kiemelve a markánsan hangsúlyos elemeket. Gondolj egyfajta optikai illúzióra.

Színezésben a fekete és a fehér sosem megy ki a divatból. Melléjük egy remek párosítás a korallszín és a szilvakék/szilvalila érkezik, melyek remek kontrasztok alapjául szolgálnak majd.

Forrás és fotó: askmen.com

Írta: Ambróz Nóra