Jump to content

A 2014-es év lebosszantóbb trendjei I.

2014. 09. 06. 18:00

Az év háromnegyedéhez közeledve már bizton kijelenthető, hogy melyek azok a fő irányok, melyek meghatározzák az idei év divathóbortjait. Mik eddig az év legbosszantóbb szokásai? A következő gyűjtemény szinte valamennyi darabja eleinte jó pofa volt, míg borzasztóan idegesítővé nem vált, mások pedig neki futásból megbotránkoztatóak voltak.

1. A „Keep Calm And Carry On” feliratos pólók – Magyarországra amúgy is megkésett trendként került be ez a divat, azonban mára egyedül azt fejezed ki egy ilyen darabbal, hogy nem tudsz időben váltani. Ráadásul elsőre sem volt akkora poén.

2. Írott formák kimondása, úgy mint „Hashtag” vagy „Ikszdé” – Ha már élőben is szmájlikkal vagy csak képes kifejezni magadat és teljesen hashtagekben gondolkodsz, akkor gond van. Ezeket a kifejezéseket jobb élőszóban csak ironikusan használni. Máskülönben lépj-tovább-pont-com.

3. Like-vadászatként segíteni a hajléktalanoknak – Ha ilyesmit teszel, tedd szívből és ne a like-okért. Amikor már kényszert érzel arra, hogy bármilyen jó cselekedet megossz, nem egészen tűnik tisztának és önzetlennek a motivációd.

4. A média bacon-mániája – Főleg külföldről veszik át sokan és szorgosan át is esnek a ló túloldalára. Igen, a bacon nagyszerű, de egy baconbe csomagolt egynégyzetméteres bacon terítő már inkább gusztustalan.

5. Apple termékek gyerekek kezében – Érthető, hiszen vannak gyerkeknek készült alkalmazások, de semmi nem indokolja, hogy a csemete már ovi előtt saját példánnyal rendelkezzen. Talán várjuk meg mielőtt megtanulni olvasni és valóban képes lesz értelmes dolgokra használni egy méregdrága készüléket.

Forrás és fotó: askmen.com

Írta: Ambróz Nóra