Jump to content

Samsung telefonok hajlított kijelzővel

2014. 09. 03. 18:00

A Samsung a mai nap folyamán bejelentette új androidos készülékeit a Super AMOLED Galaxy Note 4-t és a Note Edge-et.  Mindkét készülék meggyőző specifikációkkal rendelkezik, ám a Note Edge esetében külön érdekesség az egyedi, hajlított kijelző.

Nagy események zajlanak a Samsungnál: a mai napra már régóta készül a cég, ugyanis rengeteg újonnan bejelentett Samsung eszköz került először a közönség szeme elé. Így van ez a Galaxy Note 4 esetében is, mely a Samsung Android phablet-családjának új tagja. (phablet: készülék, valahol a „phone” és „tablet” határán.)

A Note 4 5,7”-os (14,5 cm) kijelzővel bír, akárcsak elődje, ám számos újítással is rendelkezik, akárcsak a Galaxy S5. Ujjlenyomat-olvasás, HD Super AMOLED kijelző, sőt a biztosabb borításnak köszönhetően a készülék víz- és porálló is valamilyen szinten. Emellé egy 16MP-es hátoldali kamera jár, melynek fényérzékelő rendszerét jelentősen fejlesztették, 8X-os digitális zoomra képes, valamint társa az elülső oldalon 3,7 megapixelben képes gyártani a selfie-ket.

A Note 4-re természetesen az Android 4.4.4 (KitKat) kerül, ám visszatér az USB 2.0 támogatás, mellyel szemben a Note 3 csak az USB 3.0-val volt kompatibilis. Az akkumulátor egy roppant praktikus gyorstöltés módot kap, melynek során mindössze 30 perc alatt 50%-kot képes magába szívni a konnektorból.

A negyedik generációs Note S-Pen technológiája is fejlettebb, így kétszeresen pontos nyomásérzékenységgel bír és jobban felismeri a kézírást is, melyet innentől a képernyő zár nyitására vagy a telefonkönyv elérésére is használhatsz.

Színek tekintetében a Note 4 először Frosted White (jégfehér), Charcoal Black (szénfekete), Bronze Gold (bronzarany) és Blossom Pink (sziromrózsaszín) árnyalatokban lesz elérhető. Az ár régiónként változik, először Amerikában a T-Mobile, a Sprint, a Verizon, és az AT&T kínálatában jelenik meg.

Galaxy Note Edge

A másik bejelentett készülék a Galaxy Note Edge, mely különleges hajlított kijelzőjével hívja fel magára a figyelmet. Az íves üveglap egészen megszünteti a szokásos oldalsó keretet, így a klasszikusnál szélesebb felületet hoz létre. A plusz területet a különböző notifikációk számára tartják fenn az alkalmazások, így itt látszik, hogy mennyi az idő, van-e ébresztő állítva, ki tweetelt stb. Sőt a külső sávot használva „éjszakai” órává is változhat a telefon. A cég jelenleg jelentős jutalmakkal próbálja rábírni a fejlesztőket, hogy több, jobb funkcióval lássák el az újonnan kialakult teret.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra