Jump to content

Cipők a holdraszállás 45. évfordulójára

2014. 09. 02. 14:00

Ezeknek a high tech cipőknek nem volt célja divatot teremteni. Megalkotásuk sokkal inkább tisztelgés mindazok előtt, akik 45 évvel ezelőtt résztvettek abban, hogy a történelem során először egy embert jutassanak a Holdra.

Milyen messzire jutott az emberiség azóta, hogy 1969. július 20-án az első ember a Holdra lépett? Valószínűleg a két korszak közti távolság jól megmutatkozik abban is, hogy a nagy tett milyen „emlékművet” inspirált. A különös viselet reklámozásáért a Snapchat a felelős, akik nem győzték hangsúlyozni, mennyire egyedi viselet a fura, ezüstös bokszoló csuka.

A kampány feletébb sikeres volt, ugyanis az első (és nagyon valószínűleg utolsó) széria a rendelhetőség hatodik percében fogyott el teljesen. Ha tehát szerettél volna egy egyedi holdjáró lábbelit magadnak, akkor már sajnos lecsúsztál arról, hogy első kézből szerezd be az ezüstszínű csodát. Azonban még mindig reménykedhetsz, hogy valaki hajlandó megválni alig használ darabjától.

Nemrég 2014 július 20-án az Apollo 11 sikeres küldetésének 45. évfordulójának alkalmából a General Electric és partnere a JackThreads, valamint a luxus lábbelikkel foglalkozó Android Homme cég állt a limitált kiadású cipők mögött. A különleges csukákat „THE MISSIONS” azaz küldetések név alatt árulták.

Az ünneplés mondandója az volt, hogy milyen messzire jutott azóta a technológia, melyet a modern hordható anyagok választása szimbolizál. Többek között a cipők szénszálból, thermoplasztikus gumiból, vízálló rétegből és 3M Scotchlite fényvisszaverő anyagból készültek.

A promóció során a SnapChat gondoskodott róla, hogy minden szögből vethessünk egy pillantást a cipőkre és egészen addig bombázták a közt a reklámmal, míg július 20-án el nem kelt mind az összes. Ez ugyan nem jelent horribilisen nagy számokat, azonban az is szép teljesítmény, hogy az exkluzív 100 pár cipőt mindössze 6 perc alatt eladták. A vásárlás egyébként 16:18 perctől volt nyitott, mely pontosan azaz idő, amikor az Apollo 11 lunar modulja leszállt a Hold felszínén. Az árat szintén stílusosan 196 dollárra és 9 centre tetté (196.9), mely így a landolás évének állított emléket.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: hololibrary.com és thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra