Jump to content

Deadmau5 Purrarija kivívta az olaszok haragját

2014. 09. 01. 16:00

Ha már horribilis összegeket költesz az autódra, akkor már nézzen ki pontosan úgy, ahogyan szeretnéd. Ellenben ha egy cég luxuskategóriában javarészt a preztizséből és jó híréből él, nem engedheti, hogy bármilyen szinten lejárassák, még a vásárlói sem. Így került Deadmau5 Nyan Cat tematikájúra alakított Ferrarija miatt komoly konfliktusba az olaszokkal.

Míg Deadmau5 fanjai rajongtak kedvencük újításáért, az olasz autógyártó cég korántsem lelkesedik a Purrariként elhíresült alkotásért.

A kanadai elektronikus zenében utazó híresség már korábban is ismert volt arról, hogy egérfejes sisakot viselt fellépesei során, így az alaposan átalakított autó mondhatni illett a művész stílusához. Ezzel mindenki egyet is értett kivétel a Ferrari, akik azonnal panaszlevelet küldtek a sztárnak, amikor kiderült, hogy az gazdagon dekorált Ferrari 458 Spiderétől szeretne 380 000 dollárért megválni.

A nyár elején történt incidens miatt Deadmau5, azaz Joel Zimmerman, kénytelen volt eltávolítani az autóra került égszínkék bevonatot, melyet az internet által híressé tett Nyan Cat tematikában tettek számára egyedivé. Az elmúlt hét folyamán a zenész Twitteren bejelentette, hogy leszedte a sütemény testtel szivárványt húzva az űrön keresztül repülő macska dekorációt az autóról. Reményei szerint ezzel kiengesztelheti a Ferrari túlbuzgó (?) ügyvédjét.

A sérelem elsődleges alapja nem az egyedi minta volt, hanem a további változtatások, melyek igazán kiverték a biztosítékot a Ferrarinál. Deadmau5 nem csak magában nevezte Purrarinak kreálmányát, hanem a cég hivatalos Ferrari feliratait is erre cserélte, így megváltoztatta az autón található márkajelzéseket, sőt még a kocsi szőnyegeit is Purrari logókkal díszítette.

Ennek ellenére azonban a Purrarinak volt ideje csillogni. Deadmau5 végigszáguldott vele Európán a Gumball 3000 nemzetközi rally-n, sőt egy alkalommal kanadai társával, Toronto Mayor Rob Forddal is autóba szálltak. (Ford azonban azóta kokainbotrányba keveredett).

Jelenleg élénk vita folyik a Purrari sorsáról redditen és Twitteren is. Deadmau5 máris tulajdonosa egy 650S Spidernek, azonban nem titkoltan szemezget a Ferrari ősi ellenfelével is, így lehet, hogy a következő darab már egy McLaren P1 GTR lesz.

Lehet, hogy hamarosan egy McPurrin lesz a szenzáció?

Forrás: mashable.com

Fotó: uhhdope.com és motoburn.com

Írta: Ambróz Nóra