Jump to content

LG G Watch R – a kerek okosóra

2014. 08. 29. 16:00

Egy hordható méretre lekicsinyített okos szerkezeteknek nincs egyszerű dolga. Nem véletlenül mentek a designerek szinte kivétel nélkül az uniszex, téglalap vagy sokszor inkább négyzet alakú kijelzők felé, azonban az LG merészen egy kerek design mellett döntött a G Watch R megalkotásánál.

Miután számos téves és pontos, közre adott és véletlenül elcsöppent információval értesített a média az LG új okosórájáról, megérkeztek végre a hivatalos adatok. Már csak az igazi leleplezésre kell várni, mely a jövő hét folyamán megrendezésre kerülő IFA elektronikai show ideje alatt fog megtörténni Berlinben. (csakúgy, mint az ASUS készülékének esetében)

Az órának az Android Wear lesz a lelke, amihez egy 1,3 inch (3,3 cm) ámérőjű, műanyag és kerek, OLED kijelző tartozik majd. Gondolj hasonló design-ra, mint a Motorola Moto 360 esetében. A szemrevaló külsőségek alatt a G Watch R-ben a Qualcomm 1.2GHz Snapdragon 400 processzora és 512 MB RAM található. Az okos eszköz 4GB belső tárhellyel rendelkezik, ami egy órától egyelőre nem is rossz. Ráadásul az LG szerint vízálló. Legalábbis kibír 30 percet minden gond nélkül egy egyméteres vízoszlop nyomása alatt.

Ami a funkcionalitást illeti: okostelefonokkal szabadon párosítható, így értesít az azokon futó applikációkról, sőt az LG fitness szolgáltatásaival is működik, így például pulzusmérésre alkalmas.

Design tekintetében megmutatkozik, hogy az LG nem csak a geek célközönséget mérte be, hanem a cserélhető óraszíj elegáns marhabőr kivitelezésével a modern preztizs légkörét igyekszik elhozni. Összességében igaz, ami igaz: vonzóbb darab, mint sok más okosóra, többek között az LG korábbi kiadása a G Watch.

Az árról egyelőre csak találgatások születtek, azonban az már tudható, hogy az LG eleinte a piaci szempontból legfontosabb területeken vezeti fel új termékét, ahol az év utolsó negyedében, karácsonyra már elérhető lesz.

Kiegészítés: 299 dolláros árat jelentett be az LG a német vevők számára, mellyel az egyik legdrágább okosóra jelenleg, így egyértelműen a prémium árkategóriába tartozik.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: gadgets.ndtv.com

Írta: Ambróz Nóra