Jump to content

Megosztó divat - zakó rövidnadrággal

2014. 08. 28. 20:00

Évről évre akadnak kísérletek arra, hogy az egyelőre még roppant furcsának tűnő zakó-rövidnadrág kombót divatba hozzák. A Diortól a hazai tervezőkig sokan neki futottak, ám még mindig nem tűnik egészen elfogadottnak a trend. Egyesek szerint nem csak kényelmes, de mutatós is, míg mások viszolyogva fordulnak el a furcsa párosítástól.

A nyár a férfiak számára a rövid nadrágok szezonja. Mit lehet azonban tenni, ha a munkahelyeden szigorú előírásokba ütközöl, miszerint elegánsan kell megjelenni? A melegebb hónapok folyamán minden csak nem kényelmes a többsoros felső öltözet és a hosszúnadrág, nem beszélve az összképet romboló izzadtságfoltokról. A tervezők ennek megfelelően igyekeznek tenni a férfiak kényelméért és szinte minden évben propagálják a zakót rövidnadrággal párosító trendet, mely eddig nem ért el átütő sikert.

Korábban az iskolás zakó és térdnadrág együttes hordásával Angus Young, az AC/DC gitárosa riogatta a közönséget a hetvenes évektől kezdve, azonban ezzel leginkább megbotránkozást sikerült elérnie. Feltételezve, hogy neked ez nem szándékod volna néhány tippünk, melyeket betartva nyugodtan bevállalhatod ezt az extravagáns viseletet.

1. Hordd megfelelő helyen. Ha a munkahelyi dress code mást ír elő, akkor azzal nem érdemes szembemenni. Nyári, őszi estéken azonban baráti társaságban teljesen elmegy.

2. Mivel a rövidnadrág laza, míg a zakó elegáns viselet próbáld megtalálni a kettő közt a kompromisszumot. Válassz sportos, színes felsőt és félelegáns aljat, hozzáillő, de inkább nem azonos színben.

3. Kerüld a nagyzsebes vagy túl rövid nadrágokat. Az ötcentis szárú shortot, hagyd meg a nőknek ilyenkor. Zakóból ne vegyél fel túl komolyat és csak ha fázol, akkor gombold össze. A szerényebb válltöméssel, sportosabb vonalakkal rendelkező felsőrészek jelen esetben szerencsésebbek.

4. Ügyelj a cipőválasztásra, ha zárt lábbelit veszel fel, emellett ne húzd térdig a zoknit. Próbálkozz inkább a titok változattal.

Forrás: divany.hu

Fotó: 9gag.com és nefakt.infp

Írta: Ambróz Nóra