Jump to content

Mérföldkő – 1000 app a Samsung Gear okosórákra

2014. 08. 26. 18:00

A Samsungnál több mint 1 000 app közül választhatsz, ha rendelkezel a Gear okosórával, állítja a cég. A bejelentés célja egyértelműen az, hogy eloszlassa a vásárlók bizalmatlanságát, melynek alapja, hogy egyelőre nem tekintik az okosórákat kellőképpen hasznosnak a rájuk írt alkalmazások csekély számából adódóan.

Ha van valami oka annak, hogy mindenféle hordható okoskütyük még nem vették át teljesen az elektronikus eszközök piacán az uralmat, akkor az a vásárlók kételyeiből adódik. Sokan azért nem választanak okosórát, mert nem látják kellőképpen hasznosnak a meglehetősen drága szerkezeteket. Ennek egyik összetevője, hogy a köz vélekedése szerint még nincsen elég applikáció okosórákra ahhoz, hogy a busás összegeket megtérülő befektetésként lássák a vevők.

A Samsung minden igyekezetével azon van, hogy megváltoztassa ezt a vélekedést. Miután bejelentették a Gear okosóracsaládot, azután nem hallgatták el azt sem, hogy a vásárlókat a kezdetektől fogva több mint 1 000 applikáció várja majd. Érdekes, hogy éppen ezzel a számmal rukkoltak elő, ugyanis az okosórapiacon a Samsung jelenlegi legnagyobb riválisa, a Pebble ugyanezzel a mennyiséggel vágott fel. Legalábbis ennyi alkalmazásuk volt, amikor a Pebble iOS órái piacra kerültek idén januárban.

Persze nem szabad elfelejteni, hogy sokszor a nagy számok mögött rengeteg haszontalan alkalmazás áll. Nem kell feltétlenül értelmesnek lennie egy appnak ahhoz, hogy egy store-népszámlálásnál egynek számítson. Ha emlékszel még rá, ezt a logikát egyszer a BlackBerry is kitűnően alkalmazta. Ennek ellenére azonban a Samsung bejelentése azt sejteti, hogy a fejlesztők figyelmét is felkeltették a Gear eszközök. Emellett fontos az is, hogy így versenyben maradtak a Pebble mellett legalább annyira, hogy terük legyen a további fejlődésre.

Ennek ellenére azonban még számos indok van, hogy az emberek miért viszolyognak az okosórák vásárlásától, noha az alkalmazások és szolgáltatások számának bővítése mindenképpen egy lépés a megfelelő irányba. (Vegyük azt is figyelembe, hogy az 1 000 app három különböző készülék közt oszlik el, melyek nem feltétlenül ugyanazt támogatják.) A Galaxy Gear, Gear 2 és a Gear 2 Neo mellett valószínűleg igazi áttörés akkor következik, ha megérkezik az Apple és talán a Microsoft új hordható okoskészüléke, melyek hirtelen hatalmas közönséget vonzhatnak be.

Forrás és fotó: thenextweb.com és samsung.com

Írta: Ambróz Nóra