Jump to content

Hírmorzsák az ASUS első okosórájáról

2014. 08. 26. 16:00

Egy-egy újdonság leleplezését mindig hatalmas izgalom övezi. Nincs ez másképp az ASUS első okosórájával sem, melynek jövő hétre várható bejelentését máris hatalmas hype előzi meg. A szenzációkeltésnek része az óra külsejét és koncepcióját haloványan felvillantó tweet, melyet a mai napon tettek közre.

Mindenféle okosholmik. Főleg az utóbbi időben divatossá váló okosórák hódítanak éppen a piacon. Ehhez természetesen a gyártók az új kihívásoknak megfelelően alkalmazkodnak, így szinte minden nagyobb márka bemutatott vagy legalább bejelentett egy hordható okosságot az elmúlt időszakban. A kevés kivételbe már az ASUS sem tartozik bele.

A taiwani cég ezúttal a Twitteren keresztül igyekezett szítani az indulatokat az új készülék felfedése előtt. Az előzőekben már láthattál egy részletes pillantásnyit az óra kijelzőjéből, ám most az általános design került terítékre. Itt rajzos-vázlatos koncept art jelleggel csodálhatod meg az ASUS okosórájának finoman formatervezett alakját.

A TechCrunch korábbi értesülései arról is beszámolnak, hogy mikre számíthatsz az óra belsejét és összeállítását illetően. Először is szinte biztos operációs rendszer tekintetében, hogy az ASUS okosórája az Android Wear-en fog majd futni. Kijelzőként egy AMOLED példányra számíthatsz, míg ár kérdésében előreláthatólag 99 és 149 dollárért rendelheted meg a kétféle modellt. Ez legalábbis különös információ, hiszen jócskán olcsóbbnak tűnik, mint a Samsung, a Motorola, az LG és a Pebble által kibocsátott verziók.

Pontosabb információkkal visszatérünk az óra leleplezése után, melyre a jövő hét folyamán a berlini IFA elektronikai show keretein belül kerül sor.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra