Jump to content

A legjobb férfi órák 120 000 Ft alatt II.

2014. 08. 26. 14:00

Mit keresel egy olyan órában, ami nem régebbi, mint 2013., de megáll 120 000 Ft-ban? Legyen benne egy pontos japán vagy svájci kvarc szerkezet, keményített kristályüveg vagy szintetikus zafír fedlap, rozsdamentes acél borítás, lehetőleg 4 vagy 6 csavarral rögzítve hátul a nagyobb biztonságért, és persze egy tökéletesen elegáns szíj, könnyen járó biztos kapoccsal és 2 év garanciával. Ezekre az elvárásokra a következőket ajánljuk!

1. Vittorium Deep Diver REF DD360300 – Ez a nagyfiú 47 mm-esre nőtt rozsdamentes acél borítással és gumi pántokkal érkezik. Ehhez egy roppant különleges számlap és egy ETA kvarc szerkezet és zafír kristály fedlap jár tükröződésmentesített réteggel. A kevéske szükséges plusz pedig a szénszálas alkatrészekből származik, melyek igazán megnyerő külsőt kölcsönöznek a Deep Divernek. Az elnevezés nem véletlenül lett mélymerülő: noha nem ismeretes, hogy a hátlap rögzítése milyen módon megoldott, mégis a gyártó 200 méteres vízmélységig vállal garanciát az órára.

2. Casio Edifice Twin Sensor ERA 200B – Az Edifice Twin Sensor a klasszikus Edifice autóversenyekhez igazított kiadása. Méretét tekintve ez sem éppen kicsi: 46,5 mm-es házban lakik a szerkezet. Nem kell azonban ettől visszariadni, az óriásórák ismét élen járnak a trendben. A rozsdamentes acél tok akár 100 méterig is ellenáll a víznek, ehhez pedig ízlésed szerint választhatsz fém vagy gumi szíjat. A szerkezet, mely az óra lelke a Casio saját fejlesztése: egyaránt működik óraként, század másodpercre pontos stopperként, hőmérőként, digitális iránytűként, öt időpontra belőhető ébresztőóraként és naptárként is, mely 2099-ig boldogul a napokkal. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor még a világ 29 időzónáját is hibátlanul váltogatja.

3. ArmourLite AL-217 Men's Watch – A CGA cég gyártmányai híresek szolid külsejükről, mellyel az igazi taktikus gondolkású férfiak tetszését nyerik el. A csupa fekete ArmourLite AL-217 követi ezt a tradíciót. A borítás és a szíj egyaránt PVD bevonatú rozsdamentes acél (physical vapor deposition). A fedlap pedig keményített kristályüveg, melyet a CGA kissé nagyzolva ugyan, de törésallónak hív. Az ArmourLite-ban egy svájci Ronda kvarc szerkezet méri az időt a 45 mm-es tokban, melyet a csavarozásnál és az óraállításánal sem hatolhat át a víz. Ha pedig sötétben is szeretnéd tudni, hány óra felé jár az idő, akkor sem kell aggódnod. Az óra mutatóiban kicsiny üvegbe zárt Tritium található, mely egy erősen lumineszkáló anyag, így éjjel is pontos lehetsz.

4. Anstead Oceanis – A 44 mm-es méret ellenére elmondhatjuk, hogy egy roppant kényelmes óráról van szó, legyen az a bőr- vagy gumiszíjas változat. Jó olvashatósága és egyszerű, sportos eleganciája miatt kiváló mindennapi viselet. Bármilyen helyzetben megállja a helyét a randitól az edzésig.

Forrás és fotó: askmen.com

Írta: Ambróz Nóra