Jump to content

Hajformázás profi módra III.

2014. 08. 25. 18:00

Kevésbé ismertek, kevésbé kellemes őket használni, azonban esetenként meg van a hasznuk. Rövid ismertető a Magyarországon mostohán mellőzött, stigmatizált hajápolási termékekről, azaz minden, amit tudni szerettél volna a pomádéról és igen, a hajhabról, melyek minden tévhit ellenére nagyon is jó szolgálatot tehetnek egy férfi rutinjában.

5. Pomádé – A wax és az olaj okos kombinációja, mellyel klasszikus hatást érhetsz el (gondolj Leonardo DiCaprio a The Great Gatsby-ben hordott hajzatára). A pomádét többnyire arra használhatod, hogy a hajadnak puhább textúrát kölcsönözz és ragyogóvá tedd, ezért ideális fegyver a hullámos haj megszelidítéséhez. Ha a pomádék közt válogatsz, figyelj arra, hogy vizes alapút vigyél haza, mert azt sokkal egyszerűbb kimosni.

Hogyan használd: Az ujjaid segítségével oszlass el egy kis mennyiséget azokra a területekre, melyek extra formázást és finomabb textúrát szeretnéd, hogy kapjanak. Vigyázz, nehogy túlzásba ess, mert akkor zsírosnak, csapzottnak fog tűnni a hajad.

Miket próbálj ki*: Murray’s Original Pomade, Uppercut Deluxe Pomade, Bumble and Bumble Semisumo Pomade

6. Hajhab – A hajhab nem véletlenül nem a férfiak kedvenc hajápolási terméke. Bosszantó használni, hiszen a kezedben ragad a hajadon meg ropog, ráadásul más eszközökkel hasonló hatást érhetsz el. Vannak azonban jó minőségű hajhabok, melyek csodát művelnek a fogyó, vékonyszálú hajjal. Ha pedig jól kombinálod a hajszárítóval, hajsütővassal, akkor a hajhab nem csak egy napra, de egészen a következő mosásig tartást és a dús hatást ad.

Hogyan használd: Amikor nedves már csak a hajad, de még nem száraz, nyomj egy maréknyit a tenyeredbe, majd fogj egy sima fésűt (nem hajkefét) és habozd össze a fogait. Kezd el a habot a hajtöveknél ráfésülni a hajadra egészen a végekig haladva, így egyenletesebben tudod majd eloszlatni. Most ki a fésűt és formázz ízlés szerint.

Mit próbálj ki*: Aveda Phomollient™ Styling Foam

*Nem mindegyik kapható itthon a boltokban, de interneten bármelyiket meg tudod rendelni.

Forrás: askmen.com

Fotó: ihousefashion.com és flavorwire.com

Írta: Ambróz Nóra