Jump to content

Hajformázás profi módra II.

2014. 08. 25. 16:00

A clay és a hajwax mellett még számos olyan hajápoló termék van, melyek segítséget nyújthatnak rakoncátlan tincseid megzabolázásában. A továbbiakban bemutatásra kerül néhány olyan produktum, mely az előző cikkből kimaradt, viszont hasznos lehet, ha ismered őket. Következzen a krém és a zselé.

3. Krémek és balzsamok – A lehető legtermészetesebb hatásért próbálj ki egy minőségi hajkrémet, mely egyszerűen csak egy kicsi csillogást biztosít a hajadnak, így egészségesebben fog mutatni. Tökéletes nagy hullámos, göndör, hosszú loknis, bongyor hajra, melyre ha vizesen viszed fel, segít kontrollálni a hajad spontán göndörödését. A merev waxhoz és a nehézkes zseléhez képest a krémek és balzsamok lágy textúrát adnak, mely a túlzott dús hajzat meglágyításában is segíthet. Ha inspirációt keresel nézd meg Brad Pitt-et a World War Z-ben vagy a The Counselor-ban.

Hogyan használd: A krémeket elsődleges és befejező ápolásként is felviheted. Kezdetnek oszlass el a kezeddel egy kis mennyiséget a hajadon, majd újabb adagot, ha szükséges. Ha hosszabb a hajad érdemesebb a hajvégeknél kezdeni, hogy azok ne pöndörödjenek fel folyamatosan.

Miket próbálj ki*: Billy Jealousy Forming Cream, Paul Mitchell Shaping Cream, Malin+Goetz Sage Styling Cream

4. Zselé – A legjobb dús hajon, ugyanis a zselé funkciója az, hogy egy helyben tartsa a hajad. Segítségével szinte minden extrém viselet megvalósítható, sőt olyan old-school finomságokat is csinálhatsz, mint Elvis frufruja vagy John Travolta Grease-beli hajkölteménye volt. A különböző hatások és merevség elérése érdekében használhatod száraz vagy vizes hajra. Arra azonban figyelj, hogy fényes, ragacsos és látszani fog. Nem véletlenül hívják a zselét a modern hajolajnak. Ha azonban szeretnéd, hogy reggeltől estig tökélesen tartson a hajad, akkor a zselé pontosan erre szolgál. Vigyázz arra, hogy ne turkálj bele túl sokszor, mert úgy megtöröd a formáját, sőt akár elkezdhet a zselé darabokban potyogni is.

Hogyan használd: Nyomj egy legfeljebb ötforintos nagyságú adagot a tenyeredbe, majd vizes vagy száraz hajon oszlasd el és formázd a hajadat, ahogy szoktad. Ha vizesen alkalmazod, akkor hajszárítóval maximalizálhatod a keménységét vagy hagyhatod, hogy természetesen száradjon, amitől még csillogóbb lesz.

Miket próbálj ki*: Hanz de Fuko Gel Triq, Kerastase Homme Sculpting Gel

*Nem mindegyik kapható itthon a boltokban, de interneten bármelyiket meg tudod rendelni.

Forrás: askmen.com

Fotó: freedomhair.us és stylishmess.com

Írta: Ambróz Nóra