Jump to content

Hajformázás profi módra I.

2014. 08. 25. 14:00

Akárcsak a cipőd és a ruhád, a frizurád is nagyon sokat elárul arról, hogyan vélekedsz a divatról és saját személyiségedről. A férfi divat fejlődésével újabb és újabb termékek kerülnek előtérbe, melyek elősegítik az aktuálisan trendi séró megvalósítását. Olvass utána, mire lehet szükséged az új frizurád rendben tartásához, még mielőtt fazonra vágatod a hajad a fodrásszal.

1. Wax - A wax egy rendkívül sokoldalú termék, mely egyaránt alkalmas a kényelmes frissen-keltem-az-ágyból design megvalósításához és a sokkal visszafogottabb, komolyabb frizurák tökéletesítésére. Ideális rövid vagy középhosszú hajra, melyen tartós hatást biztosít anélkül, hogy zsíros, olajosan csillogó hatása lenne. További előnye, hogy a nap folyamán igazgathatod ízlésed szerint, mégsem lesz ragacsos a kezed. Ha szépen egyenletesen sikerül eloszlatnod a hajadon, akkor semmi nem állhat a tökéletes frizurád útjába.

Hogyan használd: rázd fel az üveget, tégy egy kis mennyiséget az egyik tenyeredbe, kend szét egy picit mindkét kezeden, majd a hajadba túrva oszlasd el. Ezután állítsd a hajadat a kívánt irányba, majd ha maximális tartást szeretnél elérni, akkor a hajszárító minimum fokozatán fújasd meg pár percig meleg levegővel.

Miket próbálj ki*: Fekkai Coiff Nonchalant Wax, Lock Stock & Barrel Classic Wax, Toni & Guy Spray Wax

2. Clay – A wax hardcore unokatesója, melyet körülbelül hasonlóan kell használni, hiszen ez is egy erős tartást adó, matt termék. Legjobb a kissé „rendetlen”, kócos frizurák belövéséhez. Szinte minden hajtípusnak megfelel, azonban a vékonyszálú sörénnyel rendelkezők kedvelik különösen, hiszen nekik dúsabb hajkorona látszatát adja.

Hogyan használd: akárcsak a waxot. Ne lepődj meg: ha túl sokat próbálsz egyszerre aplikálni, lehet, hogy gumiszerű ragacs marad a kezeden.

Miket próbálj ki*: Baxter of California Clay Pomade, Lock Stock & Barrel Clay, Aveda Pure Performance Grooming Clay

*Nem mindegyik kapható itthon a boltokban, de interneten bármelyiket meg tudod rendelni.

Forrás: askmen.com

Fotó: hji.co.uk és menswearstyle.co.uk

Írta: Ambróz Nóra